Італійська піца Стромболі – піца-рулет

Історія виникнення рецепту піци Стромболі досить цікава. Вважається, що він був заснований в Сполучених Штатах Америки італійськими мігрантами. Назва страви, ймовірно, походить від італійського острова Стромболі. Проте в США рецепт набув розголосу після виходу в 1950 році на екрани фільму “Стромболі”. Вперше страва була приготована в ресторані в місті Спокан, штат Вашингтон, США.

Піца Стромболі цінується своєю універсальністю. Її можна наповнювати абсолютно різними інгредієнтами: овочами, сирами, м’ясом. Пропоную вам здивувати своїх рідних та приготувати таку піцу в домашніх умовах. А мій покроково оформлений рецепт із фото допоможе вам у цьому.

Нам буде потрібно:

Стромболі - піца рулетом з дріжджового тіста

  • борошно – 500 г;
  • вода – 200 мл.;
  • дріжджі свіжі – 25 г;
  • цукор – 2 ст.л.;
  • сир твердий – 70 г;
  • ковбаски – 50 г;
  • гриби – 50 г;
  • оливки – 25 г;
  • цибуля – 1/4 шт.;
  • оливкова олія – 2 ст.л.;
  • кунжут – 10 г;
  • сіль – 1 ч.л.;
  • соус кисло-солодкий – 2 ст.л.;

Як приготувати піцу Стромболі з дріжджового тіста

Як приготувати тонке тісто для піци на дріжджах

Насамперед потрібно підготувати опару. Для цього розчинимо цукор у теплій воді, додамо дріжджі й столову ложку борошна. Утворену суміш залишимо підійматися .

Стромболі - піца рулетом з дріжджового тіста

Коли утворилась “шапочка”, починаємо замішувати тісто.

Стромболі - піца рулетом з дріжджового тіста

Змішуємо опару з мукою та сіллю. Замішуємо тісто, потихеньку вливаючи олію.

Стромболі - піца рулетом з дріжджового тіста

З готового тіста формуємо кульку та залишаємо на деякий час підійматися.

Стромболі - піца рулетом з дріжджового тіста

Як зробити начинку для піци Стромболі

Поки тісто підходить, приготуємо начинку.

Стромболі - піца рулетом з дріжджового тіста

Спершу слід підсмажити ковбаски на сухій сковорідці та остудити їх.

Італійська піца Стромболі - піца-рулет

Також обсмажимо нарізані печериці та цибулю.

Італійська піца Стромболі - піца-рулет

Далі потрібно нарізати оливки та натерти необхідну кількість сиру.

Італійська піца Стромболі - піца-рулет

Як спекти піцу-рулет

Настав час формувати піцу-рулет. Насамперед потрібно розкачати тісто в тонкий пласт.

Італійська піца Стромболі - піца-рулет

Далі покриваємо тісто соусом.

Італійська піца Стромболі - піца-рулет

Викладаємо на тісто ковбаски.

Італійська піца Стромболі - піца-рулет

Потім викладаємо грибочки.

Італійська піца Стромболі - піца-рулет

Половину або все тісто (залежить від ваших уподобань) засипаємо оливками.

Італійська піца Стромболі - піца-рулет

Покриваємо начинку сиром.

Італійська піца Стромболі - піца-рулет

Після цього загортаємо краї тіста всередину.

Італійська піца Стромболі - піца-рулет

Акуратно згортаємо Стромболі в рулет і залишаємо підійматися. Потім робимо на тісті подовжні надрізи й посипаємо кунжутом.

Італійська піца Стромболі - піца-рулет

Відправляємо італійський закритий пиріг у попередньо розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо Стромболі до золотистої скоринки.

Італійська піца Стромболі - піца-рулет

Готову дріжджову випічку дістаємо з духовки та подаємо в гарячому вигляді до столу!

Італійська піца Стромболі - піца-рулет

Перед подачею піцу-рулет краще нарізати на поздовжні шматочки.

Італійська піца Стромболі - піца-рулет

Смачна і оригінальна піца Стромболі відмінно підійде для будь-якого застілля або обіднього перекушування. Блюдо калорійне, але таке смачне! Приготування піци в вигляді рулету займає стільки ж часу, стільки і приготування звичайної піци – близько двох годин, але результат точно того вартує. Адже на вашому столі виявиться смачна і дуже ароматна справжня італійська піца!