Історія виникнення рецепту піци Стромболі досить цікава. Вважається, що він був заснований в Сполучених Штатах Америки італійськими мігрантами. Назва страви, ймовірно, походить від італійського острова Стромболі. Проте в США рецепт набув розголосу після виходу в 1950 році на екрани фільму “Стромболі”. Вперше страва була приготована в ресторані в місті Спокан, штат Вашингтон, США.
Інгредієнти: Борошно, Вода, Дріжджі, Ковбаски, Кунжут, Масло оливкове, Оливки, Печериці, Сир, Сіль, Томатний соус, Цибуля, Цукор
Кухня: Італійська кухня
Піца Стромболі цінується своєю універсальністю. Її можна наповнювати абсолютно різними інгредієнтами: овочами, сирами, м’ясом. Пропоную вам здивувати своїх рідних та приготувати таку піцу в домашніх умовах. А мій покроково оформлений рецепт із фото допоможе вам у цьому.
Нам буде потрібно:
- борошно – 500 г;
- вода – 200 мл.;
- дріжджі свіжі – 25 г;
- цукор – 2 ст.л.;
- сир твердий – 70 г;
- ковбаски – 50 г;
- гриби – 50 г;
- оливки – 25 г;
- цибуля – 1/4 шт.;
- оливкова олія – 2 ст.л.;
- кунжут – 10 г;
- сіль – 1 ч.л.;
- соус кисло-солодкий – 2 ст.л.;
Зміст
Як приготувати піцу Стромболі з дріжджового тіста
Як приготувати тонке тісто для піци на дріжджах
Насамперед потрібно підготувати опару. Для цього розчинимо цукор у теплій воді, додамо дріжджі й столову ложку борошна. Утворену суміш залишимо підійматися .
Коли утворилась “шапочка”, починаємо замішувати тісто.
Змішуємо опару з мукою та сіллю. Замішуємо тісто, потихеньку вливаючи олію.
З готового тіста формуємо кульку та залишаємо на деякий час підійматися.
Як зробити начинку для піци Стромболі
Поки тісто підходить, приготуємо начинку.
Спершу слід підсмажити ковбаски на сухій сковорідці та остудити їх.
Також обсмажимо нарізані печериці та цибулю.
Далі потрібно нарізати оливки та натерти необхідну кількість сиру.
Як спекти піцу-рулет
Настав час формувати піцу-рулет. Насамперед потрібно розкачати тісто в тонкий пласт.
Далі покриваємо тісто соусом.
Викладаємо на тісто ковбаски.
Потім викладаємо грибочки.
Половину або все тісто (залежить від ваших уподобань) засипаємо оливками.
Покриваємо начинку сиром.
Після цього загортаємо краї тіста всередину.
Акуратно згортаємо Стромболі в рулет і залишаємо підійматися. Потім робимо на тісті подовжні надрізи й посипаємо кунжутом.
Відправляємо італійський закритий пиріг у попередньо розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо Стромболі до золотистої скоринки.
Готову дріжджову випічку дістаємо з духовки та подаємо в гарячому вигляді до столу!
Перед подачею піцу-рулет краще нарізати на поздовжні шматочки.
Смачна і оригінальна піца Стромболі відмінно підійде для будь-якого застілля або обіднього перекушування. Блюдо калорійне, але таке смачне! Приготування піци в вигляді рулету займає стільки ж часу, стільки і приготування звичайної піци – близько двох годин, але результат точно того вартує. Адже на вашому столі виявиться смачна і дуже ароматна справжня італійська піца!