Італійська паста з куркою в соусі з овочів і сиру

Колись, рецепт цієї улюбленої багатьма в усьому світі пасти з соусом із курки та овочів вигадав французький кулінар Ален Дюкас. Такий простий і легкий спосіб приготування макаронів допоміг пану Алену завоювати багато нагород. Через те, що відомий кухар не використовував у своєму рецепті лише притаманні його рідній кухні інгредієнти, зараз смачну та ситну італійську домашню пасту з куркою, овочами та сиром, із задоволенням і без зайвих зусиль, готують господині в усіх країнах світу.

Тому не варто відкладати таку смачну справу на потім, а слід негайно скористатися покроковим рецептом з фото та приготувати смачну страву для своїх рідних у себе на кухні.

Складники (на 3 порції):

  • 250 грамів макаронів Пене;
  • 200 грамів курки;
  • 100 грамів сиру;
  • 1 цибулина;
  • 3 зубки часнику;
  • 1 солодкий перець;
  • 100 грамів грибів;
  • 1 кабачок;
  • 1 помідор;
  • 50 грамів гороху (свіжого або замороженого).

Як приготувати пасту з куркою в соусі з овочів і сиру

Відразу ж варто зауважити, що для приготування можна використовувати будь-які овочі (не обов’язково користуватися запропонованим списком, все залежить від смакових уподобань).

Насамперед, потрібно розігріти сковорідку з великою кількістю соняшникової олії. За цей час, варто нарізати часник і цибулю.

Курятину для пасти з соусом, необхідно нарізати на однакові шматки, так вони рівномірно приготуються.

У розігріту олію слід відправити цибулю, а згодом, часник. Коли вони трохи підсмажаться, можна вкидати шматки курячого філе. Якщо потрібна страва більш дієтична, то замість курки можна взяти індичку.

Доки м’ясо буде тушитися, треба дрібно нарізати (для гарнішого вигляду страви) солодкий перець, гриби, кабачок і томати.

Потім, їх необхідно відправити до м’яса, завдячуючи овочам, паста матиме насичений смак, а соковитий кабачок забезпечить ніжну текстуру страви.

Тушкуватися овочі повинні до тих пір, доки не перестануть виділяти сік. Десь, через 15 хвилин можна додавати макарони. Важливо, щоб вони були товстими та короткими. Такий сорт макаронних виробів добре просочиться соусом і не розвариться.

Відразу ж, пасту потрібно залити окропом так, щоб рідина повністю покривала вміст сковороди. Якщо в морозилці є заморожений горошок, то саме в цей момент його можна додавати до страви.

Секретом особливого приготування цієї пасти з соусом із курки та овочів є те, що всі компоненти готуються разом і макарони мають можливість просочитися насиченим смаком м’яса та овочів.

Макарони з соусом обов’язково варто перемішати на самому початку, інакше вони злипнуться. Після цієї маніпуляції, під час приготування з ними вже нічого не станеться.

Паста має готуватися на максимальному вогні, протягом часу, який зазначений на упакуванні макаронних виробів, переважно, це 15 хвилин. Якщо рідина википить раніше, то її можна ще трохи долити.

Готову страву дозволяється подавати порційно або на загальній тарілці.

Італійська паста з куркою в соусі з овочів і сиру

Перед подачею на стіл, на пасту з соусом варто натерти сир.

Ця проста й корисна страва неодмінно всім сподобається. Між іншим, замість свіжих овочів можна взяти й заморожені, це, до того ж, значно заощадить час.