Іспанська паелья з куркою і морепродуктами

Серед страв національної кухні Іспанії найбільшою популярністю користується паелья. Рецептів її приготування існує безліч, я ж вам пропоную валенсійський традиційний рецепт – класична паелья з куркою і морепродуктами. Зазвичай, іспанці готують рис з мідіями, кальмарами та креветками на відкритому вогні прямо на природі. Вугілля від багаття додає страві неповторний аромат та пікантний смак. Із задоволенням поділюся власним досвідом та розповім свій домашній варіант приготування смачної паельї з морепродуктами. Освоїти тонкощі приготування допоможе покроково оформлений рецепт з фото.

Знадобляться:

Класична паелья з куркою і морепродуктами

  • рис – 1 скл.;
  • вода -3 скл.;
  • філе куряче – 100 гр;
  • морепродукти – 150 гр;
  • вино сухе – 100 гр;
  • цибуля – 1 шт.;
  • томат – 1 шт.;
  • перець болгарський – 0,5 шт.;
  • часник;
  • зелений горошок – 50 гр;
  • шафран – 5 гр;
  • паприка – 5 гр;
  • перець чорний мелений;
  • лавровий лист.

Як готується паелья з морепродуктами і куркою

В глибокій сковороді розігріваємо достатню кількість рослинної олії для смаження. Зубчики часнику злегка приминаємо пласкою стороною леза ножа та дрібненько нарізаємо.

Класична паелья з куркою і морепродуктами

Цибулю, також, дрібно нашатковуємо. В оригінальному рецепті паельї використовується цибуля-шалот, що має більш ніжний смак. Не гірше смакує ріпчаста цибуля поки вона молода.

Класична паелья з куркою і морепродуктами

Викладаємо нарізку часнику та цибулі на сковороду смажити. Решту овочів швиденько нарізаємо, щоб своєчасно додати на сковороду і не пересмажити часник.

Класична паелья з куркою і морепродуктами

Маленькими кубиками нарізаємо перець і відправляємо смажитись. Червоний  та жовтий сорти перцю додадуть страві солодкуватий присмак, а ось зелений перець зробить паелью більш пікантною.

Класична паелья з куркою і морепродуктами

Додаємо на сковороду заморожений або свіжий зелений горошок (приблизно 4 ст. ложки). Невеликими шматочками нарізаємо куряче філе та викладаємо його до овочів.

Класична паелья з куркою і морепродуктами

Саме час додати спеції, при чому, намагайтеся покласти їх безпосередньо в гарячу олію, щоб максимально розкрився їх смак. Тож, приправляємо паелью шафраном та  паприкою, солимо та перчимо, кладемо лавровий листочок.

Дрібно нарізаємо помідор та додаємо до страви. За відсутності свіжого томату можна додати консервовані у власному соку помідори.

Класична паелья з куркою і морепродуктами

Коли томати стануть м’якими та пустить сік, доливаємо на сковороду вино.

Іспанська паелья з морепродуктами і куркою

Коли рідина закипить, додаємо на сковороду рис. Щоб готова паелья вийшла розсипчастою, бажано використовувати рис з низьким вмістом крохмалю.

Іспанська паелья з морепродуктами і куркою

Добре перемішуємо крупу з овочами, щоб рис гарно просочився соусом. Після цього, додаємо гарячу воду (втричі більше за кількість рису). Готуємо на максимальному вогні. Так страва вийде більш розсипчастою.

Класична паелья з куркою і морепродуктами

Коли випарується половина води, додаємо на сковороду морепродукти. Куштуємо страву на сіль та корегуємо за смаком. Рівень кислоти можна зменшити за допомогою додавання цукру.

Іспанська паелья з морепродуктами і куркою

В середньому, для готовності страви достатньо всього 20 хвилин.

Іспанська паелья з морепродуктами і куркою

Розкладаючи готову паелью по тарілках, намагайтеся в кожну покласти і шматочки курки, і морепродукти.

Іспанська паелья з морепродуктами і куркою

Тільки так можна сповна оцінити багатогранний смак іспанської паельї з куркою та морепродуктами.

Іспанська паелья з морепродуктами і куркою

Пропоную, використавши відео-рецепт, приготувати вдома паелью з куркою та креветками.

Як бачите, зробити самостійно традиційну іспанську страву достатньо просто. До того ж, можна сміливо змінювати склад продуктів відповідно до своїх власних смакових вподобань та наявності інгредієнтів у холодильнику.