Новорічні свята – це перш за все традиції. І, звичайно ж, смаколики якими ми щороку радуємо себе та рідних. Кожна господиня має свій список святкових рецептів. І я не виключення. Сьогодні я поділюся рецептом пряникового будиночка з імбирного тіста.
Інгредієнти: Борошно, Вершкове масло, Імбир, Кориця, Лимон, Мед, Розпушувач, Цукрова пудра, Яйце
Моя родина дуже любить цей десерт. Адже готуємо і прикрашаємо будиночок ми усі разом. Виходить особливе родинне дозвілля. Я підготувала покроковий рецепт з фото. Ви дізнаєтеся як приготувати, зібрати та оздобити імбирний пряниковий будиночок.
Для тіста на пряники нам знадобляться:
- вершкове масло або спред – 380 г;
- яєчні жовтки – 3 шт.;
- цукрова пудра – 380 г;
- борошно – 900 г;
- сухий імбир – 2 ст.л.;
- мелена кориця – 1 ст.л.;
- розпушувач – 3 ч.л.;
- інвертний сироп або рідкий мед – ¾ склянки.
Для королівської глазурі знадобляться:
- Охолоджені білки – 4 шт.;
- Цукрова пудра – 600 г.;
- Лимонний сік – 1 ч.л.
Як зробити пряниковий будиночок на Новий рік своїми руками
Спочатку розтираємо цукрову пудру з м’яким вершковим маслом. Додаємо жовтки і розмішуємо до утворення однорідної маси. Вливаємо сироп, одночасно розмішуючи масу міксером.
Беремо окрему миску і змішуємо в ній муку, розпушувач, імбир та корицю. Змішуємо обидві суміші. Мучну масу потрібно додавати порційно. У нас має вийти гладеньке еластичне тісто. Загортаємо його у харчову плівку і кладемо на годину у холодильник.
Поки тісто охолоджується, готуємо паперові трафарети. Розміри та форми зображені на фото.
Через годину дістаємо охолоджене тісто і ділимо на 6 частин. Один шматочок розкатуємо на пергаменті. Має вийти корж товщиною 5 мм. Присипаємо його мукою. Решту 5 шматочків загортаємо у харчову плівку і знову кладемо у холодильник.
На розкатаний корж кладемо трафарет.
Зайве тісто обрізаємо і отримуємо ось такі деталі.
Аналогічно вирізаємо усі частини пряникового будиночка. Заготовки потрібно охолодити десь протягом 30 хвилин.
Випікаємо пряникове тісто у добре розігрітій духовці протягом 15 хвилин при температурі 180°С. Якщо ви хочете, щоб у вашому будиночку були «засклені» віконця, полийте ще гарячі заготовки вікон розтопленою карамеллю. Робиться вона досить легко. Потрібно просто розтопити карамельки. Залишаємо заготовки доки вони не охолонуть.
Переходимо до приготування королівської глазурі, яку ще називають Айсінг. Охолоджені білки збиваємо з лимонним соком, доки не утворяться м’які піки. Додаємо по 1 ст.л. цукрову пудру. Я зазвичай готую дві порції глазурі: одну – для оздоблення, іншу – для скріплення будиночка.
Як прикрашати будиночок найкраще підкаже ваша фантазія. Особисто я прикрашаю дах смаженим арахісом (викладаю арахіс, немов черепицю), а решту розписую айсингом. Для того, щоб глазур швидше взялася, підсушіть деталі будиночка у духовці протягом 5 хвилин при температурі 180°С.
Що ж, у нас все практично готове. Залишилося тільки зібрати наш шедевр. За допомогою глазурі склеюємо фасади і стіни. Усі шви та основу будиночка потрібно добряче змастити айсингом. Дайте айсингу годину-півтори, щоб він добре закріпився. Інакше, наш будиночок може розвалитися.
Настав час встановлення даху. Обережно заповніть айсингом усі шви.
Тільки погляньте який чарівний пряниковий будиночок у нас вийшов! Я переконана, що і у ваші родині цей будиночок стане хорошим атрибутом новорічних свят і створить дійсно казкову атмосферу.