Хрусткий і пишний дріжджовий кляр з рисової муки для риби, курки і овочів

Смачний кляр – запорука приготування відмінних страв. Тому зараз ми розкажемо, як просто зробити рисовий кляр.  Його можна використовувати для обсмажування риби, курки, овочів, цвітної капусти.

Для приготування візьміть такі інгредієнти:

  • 100 грамів рисових пластівців;
  • 1 чайну ложка сухих гранульованих дріжджів;
  • 350 мілілітрів теплої питної води (38 ° С);
  • 1/4 чайної ложки цукру;
  • 1/2 чайної ложки дрібної солі;
  • 2 столові ложки борошна (пшеничне).

Пластівці ви берете, щоб приготувати рисове борошно. Якщо не хочете витрачати на це час – можете придбати його в магазині.

Як зробити рисове борошно в домашніх умовах

Щоб зробити борошно з пластівців, просто покладіть їх в блендер та подрібніть.

Хрусткий і пишний дріжджовий кляр з рисової муки

Як приготувати пишний кляр з рисової муки на дріжджах

Візьміть глибоку ємність, викладіть в неї дріжджі, цукор, додайте воду і перемішуйте інгредієнти вінчиком, аж доки цукор і дріжджі не розчиняться.

Хрусткий і пишний рисовий кляр на дріжджах

Почекайте, доки не з’явиться пінка, додайте рисове борошно, потім пшеничне борошно і все добре перемішайте. Далі закрийте ємність серветкою чи харчовою плівкою, відставте на 30 хвилин. Потім додайте сіль і можете починати працювати з кляром.

Хрусткий і пишний дріжджовий кляр з рисової муки

Сіль треба додавати в кінці, бо вона погано впливає на роботу дріжджів. Також, за бажанням, можете додати спеції і зелень в уже готовий кляр.