Хрусткі сирні палички в листковому тісті – це ідеальна закуска. Їх можна використовувати, як додаток до пива або просто їсти з першими стравами чи гарніром. Це дуже проста страва, тому вам не доведеться витрачати багато часу на її приготування.
Інгредієнти: Борошно, Листкове тісто, Сир твердий, Сіль морська, Яйце
Щоб зробити сирні палички, вам знадобиться мінімум інгредієнтів:
- листкове тісто (готове) – 200 грамів;
- твердий сир – 150 грамів;
- жовток – 1 штука;
- сіль морська – за смаком;
- борошно пшеничне – для роботи з тістом.
Як зробити сирні палички в листковому тісті
Спочатку відділіть жовток від білка, викладіть в окрему ємність, трохи підсоліть та збовтайте.
Далі посипте борошном робочу поверхню, викладіть тісто і дуже, дуже тонко його розкатайте. Саме від товщини тіста залежить, наскільки смачними вийдуть палички.
Постарайтеся, щоб тісто вийшло прямокутним, бо вам треба розрізати його на смужки.
Далі поріжте на смужки і твердий сир. Його товщина та довжина повинні бути, як на фотографії.
Тепер ось таким чином обмотайте сир. Можете лишити пробіли – тоді під час приготування сир трохи вилізе назовні і палички гарно виглядатимуть.
Тепер візьміть деко, закрийте пергаментом, змастіть палички жовтком, а ще можете присипати кунжутом, якщо бажаєте.
Після цього випікайте десь 15 хвилин при температурі 175-180 градусів за Цельсієм. Про готовність паличок сигналізуватиме їх рум’яність.
Потім дістаньте випічку, дайте охолонути і тільки після цього знімайте з пергаменту. Почнете робити це раніше – сир може почати приставати.
Ось які сирні палички у вас мають вийти.
Вони чудово смакують з різними стравами замість хліба, особливо добре йдуть з сирним супом.
А так палички виглядають в розрізі.
То ж готуйте такі швидкі смачні палички і їжте, коли заманеться.