Смачні домашні вафлі, особливо шоколадні, подобаються усім без винятку. Господиня, котра володіє такими кулінарними здібностями, завжди отримує безліч компліментів від захоплених ласунів.
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Какао, Сметана, Цукор, Яйця
Маючи під руками простий і перевірений рецепт із покроковими фото, смачними шоколадними вафлями можна швидко пригостити рідних і гостей.
Складники:
- 170 грамів борошна;
- 3 яйця;
- 200 грамів цукрового піску;
- пів ч. л. ваніліну;
- чверть ч. л. солі;
- 20 грамів какао;
- 200 грамів жирної сметани.
Як зробити вафлі шоколадні в домашніх умовах
Щонайперше, слід приготувати тісто. Важливим етапом є збивання яєць із цукром, ваніліном і сіллю. Збивати їх варто на високій швидкості міксера. Маса має стати набагато світлішою і збільшитися у два рази.
Потім, необхідно додати в тісто жирну сметану (від її жирності залежить хрусткість вафель). Можна використати також густу домашню сметану, але її не потрібно збивати на великій швидкості, інакше вона перетвориться на масло.
Після цього, в кілька етапів, необхідно додавати суміш муки з какао і вже не збивати, а лише перемішувати на мінімальній швидкості міксера.
Повинно вийти шоколадне тісто густої консистенції.
Уважно вивчивши інструкцію вафельниці (якщо користуватися нею вперше), можна переходити до випікання вафель.
На розігріту пластину вафельниці необхідно викладати неповну столову ложку тіста, закрити її й пекти хрустку основу смачного десерту до готового стану. Коли подобаються хрусткі й тверді вафлі, пекти потрібно трохи довше, а якщо м’які, то трохи менше.
Готові листи необхідно перекласти на рівну чисту поверхню й, відразу ж, скрутити в трубочку. Через деякий час зробити це буде неможливо.
Щоб десерт гарніше виглядав, його можна посипати цукровою пудрою.
«Симпатична пірамідка вафель» виглядає дуже апетитно.
Шоколадні вафлі ідеально смакують із чаєм або кавою, а якщо їх ще й начинити улюбленим кремом, то їх сміливо можна назвати справжньою солодкою насолодою.