Хрусткі малосольні огірки в пакеті або швидкі малосольні огірки

Сьогодні поділюся рецептом швидких малосольних огірочків.  Готуються вони надзвичайно швидко і не потребують якихось особливих кулінарних навичок. Ці хрумкі огірочки з часником та зеленню готуються у звичайному поліетиленовому пакеті.   Усього пів години й малосольні огірочки можна подавати на стіл!  Саме стільки часу потрібно огіркам, щоб просочитися сіллю, а також ввібрали аромат зелені та часнику.  Приготуйте цю смачну закуску й ви, скориставшись моїм покроковим фото рецептом.

Хрусткі малосольні огірки в пакеті

Інгредієнти:

  • огірки – 700 г;
  • сіль середнього помелу – 50 г;
  • свіжа петрушка – 30 г;
  • кріп – 30 г;
  • часник – 1 середня головка.

Як приготувати малосольні огірки в пакеті

Для засолювання раджу брати невеличкі огірки з пухирцями. Це важливо!  Так само як і те, що огірки мають бути свіжими та не зів’ялими. Гладкі огірки не стануть хрумкими через те, що вони надто водянисті. При засолюванні вони просто розм’якнуть.

Перед тим, як солити огірки, їх слід добряче помити.

Хрусткі малосольні огірки в пакеті

Кладемо помиті огірки в миску і заливаємо холодною водою. Залишаємо на пів години, щоб готові малосольні огірочки були хрусткими.

Через деякий час відрізаємо кінчики й розрізаємо огірки на чотири частини.  Якщо ви взяли зовсім маленькі огірки, то їх достатньо розрізати навпіл.

Хрусткі малосольні огірки в пакеті

Подрібнюємо очищений часник.

Хрусткі малосольні огірки в пакеті

Кріп миємо і дрібно нарізаємо разом із стеблами.

Хрусткі малосольні огірки в пакеті

Так само (разом із стеблами) нарізаємо петрушку.

Хрусткі малосольні огірки в пакеті

Часник, петрушку і кріп викладаємо в миску й перемішуємо руками, час від часу сильно витискаючи.

Хрусткі малосольні огірки в пакеті

Це робиться для того, щоб зелень пустила сік, яким потім просочаться огірки.

Підготовані заздалегідь огірки посипаємо сіллю, перемішуємо, додаємо суміш із зелені та часнику і знову перемішуємо.

Хрусткі малосольні огірки в пакеті

Викладаємо огірочки у поліетиленовий пакет і залишаємо на сонці хвилин на 30. Про всяк випадок, підкладіть під пакетик тарілку або миску, тому що у процесі соління з огірків буде виділятися сік.

Хрусткі малосольні огірки в пакеті

Рівно через тридцять хвилин огірочки повністю готові.  Тепер їх можна викласти в банку, залити власним соком і подати на стіл, або ж покласти у холодильник.

Хрусткі малосольні огірки в пакеті

Зберігаються такі огірочки у холодильнику не більше 7 днів. Хоча, якщо чесно, я дуже сумніваюся, що така смакота затримається настільки довго!