Хрусткі чебуреки з сиром і зеленню на сухій сковороді смажені без олії

Гадаю, я не помилюся, якщо скажу, що соковиті та хрусткі чебуреки люблять геть усі. Шанувальники цієї страви можуть обрати начинку собі за смаком: з м’ясом, сиром, зеленню та іншими продуктами. Але захоплення цією смачною випічкою може згубно вплинути на стрункість фігури. Щоб талія залишилася тонкою, а ви насолоджувались улюбленим смаком, скористайтесь моїм рецептом дієтичних чебуреків, які у кримських татар мають окрему назву – янтикі. Я же свого часу дізналась про цей варіант приготування від маминої подруги з Азербайджану. Азербайджанський варіант страви називається кутаби. Пропоную докладний покроково оформлений рецепт з фото, який детально демонструє весь процес приготування янтиків. Скориставшись порадами ви легко та швидко опануєте його та зможете побалувати себе та рідних пісними чебуреками, що смажаться на сухій сковороді без додавання олії, які гарантовано не зіпсують фігуру.

Для приготування знадобиться доступний та цілком бюджетний набір продуктів, що завжди є в наявності.

для тіста:

  • 1, 5 склянки борошна;
  • 0,5 склянки води;
  • 1 ст. ложка соняшникової олії;
  • 0,5 ч. ложки солі.

для начинки:

  • 100 гр твердого сиру;
  • пучок зелені (кріп, петрушка, зелена цибуля);
  • 30 гр вершкового масла (розтопленого);
  • щіпка солі.

Чебуреки з сиром і зеленню

Як приготувати чебуреки з сиром і зеленню смажені без олії

Почнемо з приготування тіста для чебуреків. Робиться воно дуже просто: на робочу поверхню просіваємо борошно, присолюємо його. На верхівці борошняної гірки робимо поглиблення та виливаємо в нього теплу воду й олію. Починаємо замішувати тісто лопаткою, а коли стане достатньо густим – руками. Тісто готове до ліплення чебуреків, коли воно перестає прилипати до рук. Загортаємо його у харчову плівку і відкладаємо відпочити у холодильник.

Чебуреки з сиром і зеленню

Підготуємо начинку. Шматок сиру натираємо на велику тертку. Збірний пучок зелені нарізаємо дрібненько. За бажанням можна взяти будь-яку зелень за власним смаком. Для підсилення смаку можна додати листочки базиліку чи кінзи.

Чебуреки з сиром і зеленню

Нашатковану зелень перекладаємо в глибоку миску, присолюємо та заливаємо розтопленим вершковим маслом.

Чебуреки з сиром і зеленню

З тіста формуємо товсту ковбаску та нарізаємо її однаковими порційними шматочками, які розкачуємо в тонкі коржі.

Чебуреки з сиром і зеленню

Можна розкачати всю порцію тіста та за допомогою кришки від каструлі чи тарілки повирізати круглі заготовки для чебуреків.

Чебуреки з сиром і зеленню

На одну половинку коржів розміщуємо зелень та посипаємо її сиром. Накриваємо начинку другою половинкою та щільно защипуємо краї тіста. Можна натискати просто пальцем або скористатися виделкою.

Чебуреки з сиром і зеленню

Розігріваємо сковороду та викладаємо смажитися чебуреки (олію на сковороду не доливаємо).

Чебуреки з сиром і зеленню

Через пару хвилин перевертаємо чебуреки та смажимо з іншого боку.

Чебуреки з сиром і зеленню

Знімаємо готові чебуреки на блюдо. За бажанням можете додатково змастити готові пісні чебуреки оливковою олією чи топленим вершковим маслом.

Чебуреки з сиром і зеленню

Як на мене, то і без масла чебуреки із зеленню виходять смачними завдяки тягучому розплавленому сиру.

Чебуреки з сиром і зеленню

Чебуреки з сиром і зеленню на сухій сковороді – відео-рецепти

Як готують янтик у кримсько-татарській кухні дізнайтесь із відео. Вони не менш популярні в Криму, ніж звичайні чебуреки. Якщо вас зацікавив цей рецепт, то подивитись його можете на каналі автора на YouTube.

А ось так готують кутаби чи то гутаби – азербайджанські пиріжки з прісного тіста смажені на сковороді без олії.

На сухій сковороді можна насмажити смачні сирні пиріжки з зеленню, тісто для яких заводиться на кефірі.

При бажанні, приготуйте і такий варіант страви. Теж виходить дуже смачно.

Отже, спробуйте самі приготувати ці низькокалорійні чебуреки з зеленню та сиром смажені на сухій сковороді і почастуйте ними рідних та друзів. Смачного!