Хрустка запечена картопля з цибулею і травами – смачно та швидко

В період посту для багатьох картопля стає одним із самих популярних продуктів. А все тому, що приготовані з цього коренеплоду страви виходять дуже поживними та смачними. До того ж, приготувати картоплю можна багатьма способами:  відварити цілі бульби, обсмажити шматочками чи тушкувати часточками з іншими овочами. Я сьогодні пропоную швидкий, простий та цікавий рецепт – хрустка запечена картопля з цибулею і травами. Запечена таким чином картопля отримуємо рум’яну та смачну скоринку. Приготувати таку страву в духовці дуже просто. Повторити цей спосіб приготування вдома самостійно господиням допоможе мій покроково оформлений рецепт з фото.

Необхідні інгредієнти:

як запекти картоплю часточками з хрусткою скоринкою

  • картопля – 5-6 бульб;
  • червона цибуля – 1-2 шт.;
  • часник – 2 зубчика;
  • олія соняшникова – 50 мл;
  • прованські трави – 0,5 ч. ложки;
  • сіль – за смаком.

Як запекти картоплю з цибулею в духовці смачно

На підготовку всіх компонентів страви нам знадобиться мінімум часу, тому, одразу вмикаємо духовку прогріватися. Задаємо температурний режим на рівні 200 градусів. Далі, переходимо до картоплі: промиємо та очистимо бульби будь-яким зручним способом.

як запекти картоплю часточками з хрусткою скоринкою

Розрізаємо кожну картоплину на четвертинки. Якщо використовуєте дуже велику картоплю, можна порізати бульбі на 6 або навіть 8 частин. Складаємо часточки картоплі в глибоку миску.

як запекти картоплю часточками з хрусткою скоринкою

Червону цибулю очищуємо від лушпиння. Ріжемо кожну цибулину на достатньо великі шматочки та розбираємо їх на пластинки. Перекладаємо цибулю до нарізаної картоплі.

Картопля запечена дольками в духовці

Підготовлені компоненти солимо за смаком. Додаємо подрібнений (нарізаний шматочками чи натертий) часник.

Картопля запечена дольками в духовці

Посипаємо картопляно-цибульну суміш прованськими травами.

Картопля запечена дольками в духовці

Поливаємо компоненти страви рослинною олією.

Картопля запечена в духовці часточками з цибулею і травами

Перемішуємо.

Картопля запечена в духовці часточками з цибулею і травами

Підготовлену картоплю з цибулею перекладаємо до форми для запікання та розподіляємо рівномірним шаром. Ставимо форму в духовку для запікання, приблизно, на півгодини. Звертаю увагу, що загальний час приготування може змінюватися в залежності від сорту картоплі та можливостей вашої духовки.

Картопля запечена в духовці часточками з цибулею і травами

Перевіряємо готовність проколюванням.

Картопля запечена в духовці часточками з цибулею і травами

До столу подаємо рум’яну запечену картоплю разом зі свіжими овочами у вигляді нарізки або салатів. В період посту до картоплі можна подати також смажену, солону або мариновану рибу. Всім приємного апетиту!

Картопля запечена в духовці часточками з цибулею і травами

Запечена картопля четвертинками – відео-рецепти

Більш наочно описаний вище процес приготування смачної, рум’яної та хрусткої печеної картоплі демонструє відео-рецепт.

Приготуйте і таку картоплю з хрусткою скоринкою. Дізнайтесь авторський секрет приготування смачної печеної картоплі.

Цей варіант запікання називається печена картопля по-селянські. Автор відео навчить як зробити звичайну картоплю ароматною, пряною і смачною стравою на святковий стіл.

Останній відео-рецепт, який хочу запропонувати тут – запечена часточками картопля по-іспанські. Всі подробиці та секрети приготування дізнайтесь від автора.

Всім натхнення на кухні та смачного!