В період посту для багатьох картопля стає одним із самих популярних продуктів. А все тому, що приготовані з цього коренеплоду страви виходять дуже поживними та смачними. До того ж, приготувати картоплю можна багатьма способами: відварити цілі бульби, обсмажити шматочками чи тушкувати часточками з іншими овочами. Я сьогодні пропоную швидкий, простий та цікавий рецепт – хрустка запечена картопля з цибулею і травами. Запечена таким чином картопля отримуємо рум’яну та смачну скоринку. Приготувати таку страву в духовці дуже просто. Повторити цей спосіб приготування вдома самостійно господиням допоможе мій покроково оформлений рецепт з фото.
Інгредієнти: Картопля, Олія рослинна, Прованські трави, Сіль, Цибуля, Часник
Необхідні інгредієнти:
- картопля – 5-6 бульб;
- червона цибуля – 1-2 шт.;
- часник – 2 зубчика;
- олія соняшникова – 50 мл;
- прованські трави – 0,5 ч. ложки;
- сіль – за смаком.
Зміст
Як запекти картоплю з цибулею в духовці смачно
На підготовку всіх компонентів страви нам знадобиться мінімум часу, тому, одразу вмикаємо духовку прогріватися. Задаємо температурний режим на рівні 200 градусів. Далі, переходимо до картоплі: промиємо та очистимо бульби будь-яким зручним способом.
Розрізаємо кожну картоплину на четвертинки. Якщо використовуєте дуже велику картоплю, можна порізати бульбі на 6 або навіть 8 частин. Складаємо часточки картоплі в глибоку миску.
Червону цибулю очищуємо від лушпиння. Ріжемо кожну цибулину на достатньо великі шматочки та розбираємо їх на пластинки. Перекладаємо цибулю до нарізаної картоплі.
Підготовлені компоненти солимо за смаком. Додаємо подрібнений (нарізаний шматочками чи натертий) часник.
Посипаємо картопляно-цибульну суміш прованськими травами.
Поливаємо компоненти страви рослинною олією.
Перемішуємо.
Підготовлену картоплю з цибулею перекладаємо до форми для запікання та розподіляємо рівномірним шаром. Ставимо форму в духовку для запікання, приблизно, на півгодини. Звертаю увагу, що загальний час приготування може змінюватися в залежності від сорту картоплі та можливостей вашої духовки.
Перевіряємо готовність проколюванням.
До столу подаємо рум’яну запечену картоплю разом зі свіжими овочами у вигляді нарізки або салатів. В період посту до картоплі можна подати також смажену, солону або мариновану рибу. Всім приємного апетиту!
Запечена картопля четвертинками – відео-рецепти
Більш наочно описаний вище процес приготування смачної, рум’яної та хрусткої печеної картоплі демонструє відео-рецепт.
Приготуйте і таку картоплю з хрусткою скоринкою. Дізнайтесь авторський секрет приготування смачної печеної картоплі.
Цей варіант запікання називається печена картопля по-селянські. Автор відео навчить як зробити звичайну картоплю ароматною, пряною і смачною стравою на святковий стіл.
Останній відео-рецепт, який хочу запропонувати тут – запечена часточками картопля по-іспанські. Всі подробиці та секрети приготування дізнайтесь від автора.
Всім натхнення на кухні та смачного!