Хрінодер із помідорами та часником

Усі господині давно знають, що поєднання помідор, часнику та хрону є чудовим соусом до різноманітних м’ясних і рибних страв. Таке «тріо» в кулінарному світі заведено називати чортівнею або хрінодером. Але для поціновувачів смачних соусів назва не має абсолютно ніякого значення. Готувати хрінодер зовсім просто. Всього за 30 хвилин, навіть малодосвідчена господиня зможе пригостити всіх охочих пікантним соусом, особливо, якщо матиме під руками покроковий фоторецепт.

Складники:

Хренодер з помідорами і часником

  • 4-5 кілограм помідор будь-якого сорту;
  • 4 середні корені хрону;
  • 1 головка часнику;
  • 1 ст. л. солі.

Як приготувати хрінодер із помідорами та часником

Щонайперше, необхідно помити помідори. Якщо томати якимось чином пошкоджені, то їх краще не брати. Це може негативно вплинути на майбутній смак соусу. Помиті помідори потрібно обсушити на полотняному рушнику.

Хренодер з помідорами і часником

Після цього, з допомогою звичайного ножика, головне гострого, слід почистити хрін.

Хренодер з помідорами і часником

Потім, треба почистити від лушпиння зубчики часнику.

Хренодер з помідорами і часником

Нарізати четвертинками помідори.

Хренодер з помідорами і часником

Коли всі компоненти будуть відповідним чином підготовлені, їх потрібно подрібнити. Для цього найкраще скористатися звичайною м’ясорубкою. Всі складники для соусу слід перемолоти й помістити в одну (“спільну”) посудину.

Хренодер з помідорами і часником

Потім, до суміші, що утворилася, необхідно додати сіль.

Хренодер з помідорами і часником

Після цього, соус необхідно старанно перемішати.

Хренодер з помідорами і часником

Насамкінець, готовий хрінодер треба помістити в скляну чи будь-яку іншу тару. Розмір посудини слід обирати на власний розсуд.

Хренодер з помідорами і часником

У міру гострий і дуже смачний хрінодер із помідорами та часником можна куштувати.

Хренодер з помідорами і часником

За цим рецептом готують хрінодер і на зиму, але, перед фасуванням соусу, тару слід обов’язково піддати термічній обробці.