Випічка, вкрита глазур’ю, завжди виглядає святково. А ніжна лимонна глазур на вершковій основі зробить смак паски чи торта яскравішим та багатшим. По суті, глазур — це родзинка випічки. А приготувати таку прикрасу для випічки в домашніх умовах зовсім просто, та й варити нічого не потрібно, адже даний рецепт відноситься до розряду холодної глазурі.
Інгредієнти: Вершкове масло, Лимонний сік, Цукрова пудра
Щоб приготувати смачну вершкову глазур, беремо простий набір продуктів. Це дві столові ложки (без гірки) дуже м’якого вершкового масла, 100 грамів цукрової пудри, 3-4 столових ложки соку лимона.
Як зробити вершкову глазур з лимонним соком
Спочатку підготуємо вершкове масло, воно повинно бути дуже розм’якшеним. Для цього його заздалегідь виймаємо з холодильника, а у кухні повинно бути тепло. Можна також розм’якшити масло на водяній бані, але необхідно пильно слідкувати, щоб воно не перетворилось на топлене. У м’якеньке масло всипаємо цукрову пудру та вливаємо лимонний сік.
Обережно та ретельно розмішуємо суміш, доки вона не стане однорідною та гладенькою. У нас вийде досить рідка консистенція, але не варто хвилюватись. Вона буде застигати повільно, можна не поспішати прикрашати випічку. Чекаємо, доки суміш повністю охолоне, і тоді починаємо наносити її на пироги, кекси, пряники, торти або паски. Холодна глазур легко наноситься на випічку, а при нарізанні виробу вона не обсипається та не розкришується.
Завдяки додаванню у глазур соку лимона, смачна святкова випічка з ніжною вершковою глазур’ю матиме приємні кисло-солодкі нотки та буде виглядати дуже апетитно. Аромат лимону наповнює все приміщення.