Цей рецепт допоможе зекономити час, оскільки завдяки йому можна приготувати зразу дві страви: холодець і сальтисон. Зараз ми розкажемо про нюанси, які треба знати, аби все вийшло дуже смачним. Отже, щоб все зробити правильно, спочатку візьміть продукти на свинячий холодець і відваріть. А далі ми розкажемо, як одночасно приготувати дві страви.
Інгредієнти: Вода, Корінь селери, Куряче філе, Лавровий лист, Морква, Перець чорний горошком, Перець чорний мелений, Свиняча рулька, Сіль, Цибуля, Часник
Тож, вам необхідно буде взяти наступні продукти:
- свиняча нога з рулькою (передня або задня) – 1 штука;
- куряче філе – 1 штука;
- морква – 1 штука;
- цибуля – 1 штука;
- корінь селери – невеликий шматочок;
- вода очищена;
- сіль;
- часник – кілька зубчиків;
- перець чорний горошком і мелений.
Зміст
Як приготувати заливне з м’яса і домашній сальтисон
Спочатку треба підготувати ногу для варіння. Для цього зніміть поверхню шкурки і добре помийте водою з-під крану. Якщо рулька велика, треба розрубити її ще на дві частини.
Як варити холодець і сальтисон
Далі залийте ногу холодною водою та доведіть до кипіння і варіть протягом 5-ти хвилин.
Після цього злийте воду, ще раз добре помийте рульку та копитце водою з-під крану.
Тепер покладіть м’ясо в чисту каструлю, та залийте очищеною водою так, щоб вона повністю закрила рульку.
Доведіть воду до кипіння на середньому вогні, киньте в бульйон цибулину прямо в лушпинні, але перед цим обов’язково промийте. Також покладіть моркву, шматочок селери чи коріння петрушки, чорний перець (горошок) і лавровий лист. Не забувайте знімати піну, якщо вона буде з’являтися.
Далі ногу треба варити на мінімальному вогні мінімум 2 години. Чим молодшою була свиня – тим менше треба варити рульку. Коли м’ясо почне відставати від кістки, покладіть в бульйон філе курки і продовжуйте варити. Коли м’ясо та шкірка починають легко відділятися від кісточки – це значить, що можна вимикати вогонь. Відставте каструлю, щоб маса трохи охолонула, а потім шумівкою дістаньте м’ясо і викладіть в миску.
А тепер можна одночасно формувати дві страви.
Як зробити холодець з м’яса без желатину
Зразу ж поставте дві ємності. В одній ви будете робити холодець, а в іншій – сальтисон. В перший лоток для холодцю покладіть окремі шматочки м’яса без шкірки.
Далі поперчіть його та залийте двічі процідженим м’ясним бульйоном, в якому варилася свиняча рулька. Завдяки тому, що нога довго варилася, бульйон наповнився сполуками, які допоможуть холодцю застигнути без додаткового використання желатину.
Якщо ви не впевнені, що заливне застигне – можете додати трохи желатину. А щоб в страві не було багато жиру – перед тим, як заливати холодець, пройдіться по поверхні бульйону шумівкою і зніміть жир. Прикрасьте страву горошком, морквою та зеленню і поставте на ніч в холодильник.
Як приготувати сальтисон без шлунка
Залишки м’яса і м’які шкурки дрібно поріжте, посоліть, додайте подрібнений часник. Суміш добре утрамбуйте і поставте в холодильник на 6-8 годин.
Коли страви застигнуть, можете подавати їх до столу з гірчицею та хроном.
Ось як легко та досить швидко можна приготувати аж дві страви до святкового столу. Користуйтеся, економте час і завжди отримуйте компліменти за довершений смак кожної страви.