Лапки молодого гусака – це ніжне і ароматне м’ясо, яке дуже добре смакує. Пропонуємо вам дуже простий та швидкий рецепт приготування гусячих лапок в фользі. Запікаючи мариновані ніжки таким способом, ви отримаєте дуже соковиту страву.
Інгредієнти: Біле вино, Гусяча ніжка, Сіль, Спеції, Часник
Для приготування треба взяти:
- гусяча ніжка – 1 штука;
- біле вино (напівсолодке) – 2 столові ложки;
- часник – 1 зубок;
- сіль – 1 чайна ложка;
- спеції (коріандр, куркума, перчик) – за смаком.
Як приготувати гусячі ніжки в духовці
Спочатку ніжку треба добре помити під водою, а потім посушити паперовим рушником.
Далі почистіть часник та пропустіть через прес або дрібно поріжте. Після цього посипте ніжку коріандром, сіллю, куркумою і перчиком. А також натріть м’ясо і шкірку часником.
Далі треба підготувати фольгу. Для цього сформуйте з неї невеличке деко з бортиками, які не дозволять соку та вину витікати. Покладіть в фольгу ніжку та полийте вином.
Тепер добре загорніть лапку і лишіть маринуватися 25-30 хвилин.
Після цього розігрійте духовку до 175-ти градусів за Цельсієм, візьміть деко, викладіть в нього ніжку та налийте в деко води так, щоб її висота становила десь 1 сантиметр. Але прослідкуйте, щоб рідина не потрапила в фольгу.
Запікати м’ясо треба приблизно 2 години. Коли воно почне легко відходити від кістки – значить, ніжка готова. Вам доведеться періодично доливати воду, коли вона буде випаровуватися. В момент, коли лапка вже майже готова, розкрийте фольгу, аби м’ясо зарум’янилося.
Готова ніжна буде не тільки дуже смачною, а ще і неймовірно ароматною, завдяки вину та спеціям.
Ось і все, використовуйте цей рецепт, аби приготувати ніжку, не витрачаючи багато часу на підготовку.