Сьогодні буду готувати про запас кисленьке просочення для коржів, яке чудово відтіняє солодкий смак десертів. Таке просте і смачне фруктово-ягідне просочення для бісквіта і рулета добре і довго зберігається. Його дуже зручно мати під рукою в готовому вигляді в потрібний момент. Зроблене за цим рецептом просочення дуже ароматне, злегка з желюючим ефектом і його легко наносити на бісквітні коржі. Мій покроково оформлений рецепт з фото докладно демонструє приготування смачного фруктово-ягідного сиропу для просочення торта.
Інгредієнти: Бадьян, Гвоздика, Журавлина, Цукор, Цукор желюючий, Яблука
Нам знадобиться:
- 400 грам свіжої або замороженої журавлини;
- 600 грам свіжих яблук;
- 500 грам цукрового піску;
- 300 грам желюючого цукру;
- 2 шт. гвоздики;
- 1 зірочка бадьяна (на ваш розсуд).
Як зробити просочення для бісквіта з журавлини і яблук
У каструлю кладемо журавлину, додаємо бадьян, гвоздику і засипаємо все цукром. Зверху викладаємо шматочки яблука, які нарізаємо в довільній формі. Форма нарізки нам не важлива. Ставимо на повільний вогонь і не перемішуємо. Закриваємо кришкою і витримуємо близько півгодини.
Потім, трохи збільшуємо вогонь і кип’ятимо всю масу 10 хвилин.
Знімаємо каструлю з вогню, виймаємо бадьян та гвоздику і занурювальним блендером пробиваємо все до стану каші.
Тепер, всю кашку протираємо крізь дрібний друшляк. У ньому мають залишились всі кісточки і тверді частинки.
Перетерту масу повертаємо в каструлю, всипаємо желювальний цукор і ставимо все на вогонь. З моменту закипання засікаємо 10 хвилин.
Готове фруктово-ягідне просочення для бісквіта розливається в баночки.
Перед тим як закрити кришками очікуємо повного охолодження начинки.
Зберігається таке смачне і просте в приготуванні фруктово-ягідна просочення для бісквітів та інших коржів торта не обов’язково в холодильнику.