Навіть самі смачні торти і тістечка стають ще смачнішими і бажанішими, якщо глазурувати їх блискучим шоколадним покриттям. Сьогодні я поділюсь з вами своїм досвідом і розповім як зварити просту шоколадну глазур з шоколаду і вершків в домашніх умовах. Її можна використовувати для прикраси не тільки тортів, але і для декору кексів, тістечок та іншої солодкої випічки. Мій покроково оформлений фото-рецепт шоколадної глазурі допоможе вам швидко і просто впоратися з цією частиною приготування тортів. Зауважу, що приготована за цим рецептом смачна і проста шоколадна глазур з шоколаду і вершків виходить досить густа і добре застигає.
Складові:
- чорний шоколад – 100 гр;
- вершки 30% – 80 гр.
Загальні рекомендації
Залежно від ваших смакових вподобань і бажаного кольору ви можете використовувати будь-який вид шоколаду: від білого, молочного … до чорного гіркого. У чорний шоколад ми додаємо трохи більше вершків, ніж при використанні білого або молочного.
Також, ви можете брати як плитки шоколаду, так і шоколад кондитерський в каллетах.
Жирність вершків для приготування глазурі не принципова. Підійдуть як густі домашні вершки, так і пакетовані. Якщо ви знайшли тільки питні вершки 10-15%, незайвим буде додати в глазур шматочок вершкового масла.
Аналогічну шоколадну глазур з шоколаду можна приготувати з використанням молока. Якщо ви оберете цей варіант приготування, то на 100 гр чорного шоколаду беремо 50 гр молока і 30 гр вершкового масла.
Як зробити шоколадну глазур з шоколаду і вершків
Збираємо необхідні продукти. Як видно зі списку інгредієнтів, нам знадобляться тільки вершки і шоколад. У моєму випадку чорний в каллетах.
У невеликий кухлик відправляємо вершки і шоколад. Плитковий шоколад необхідно розламати на шматочки.
Початківцям кондитерам для розтоплення шоколаду краще використовувати водяну баню. Пам’ятайте, що дно ємності з шоколадом має бути над поверхнею киплячої води. Бувалі кулінари можуть спробувати розтопити шоколад, поставивши кухлик прямо на плиту і включивши при цьому мінімальний вогонь. Вміст треба безперервно помішувати.
Прогріваємо вершки і чекаємо, поки шоколад повністю розтопиться. У підсумку ми повинні отримати однорідну глянцеву масу. Перед нанесенням глазурі на виріб даємо їй охолонути до кімнатної температури.
Залежно від бажаної щільності готової глазурі дослідним шляхом ви можете визначити точну пропорцію наявних у вас шоколаду та вершків. Пам’ятайте, що наскільки смачною та густою вийде ваша шоколадна глазур з шоколаду і вершків залежить від жирності використовуваних вами вершків і відсотка какао в шоколаді. Смачних вам кулінарних шедеврів!