Густа шоколадна глазур з шоколаду і вершків для торта

Густа шоколадна глазур з шоколаду і вершків для торта

Навіть самі смачні торти і тістечка стають ще смачнішими і бажанішими, якщо глазурувати їх блискучим шоколадним покриттям. Сьогодні я поділюсь з вами своїм досвідом і розповім як зварити просту шоколадну глазур з шоколаду і вершків в домашніх умовах. Її можна використовувати для прикраси не тільки тортів, але і для декору кексів, тістечок та іншої солодкої випічки. Мій покроково оформлений фото-рецепт шоколадної глазурі допоможе вам швидко і просто впоратися з цією частиною приготування тортів. Зауважу, що приготована за цим рецептом смачна і проста шоколадна глазур з шоколаду і вершків виходить досить густа і добре застигає.

Складові:

  • чорний шоколад – 100 гр;
  • вершки 30% – 80 гр.

Загальні рекомендації

Залежно від ваших смакових вподобань і бажаного кольору ви можете використовувати будь-який вид шоколаду: від білого, молочного … до чорного гіркого. У чорний шоколад ми додаємо трохи більше вершків, ніж при використанні білого або молочного.

Також, ви можете брати як плитки шоколаду, так і шоколад кондитерський в каллетах.

Жирність вершків для приготування глазурі не принципова. Підійдуть як густі домашні вершки, так і пакетовані. Якщо ви знайшли тільки питні вершки 10-15%, незайвим буде додати в глазур шматочок вершкового масла.

Аналогічну шоколадну глазур з шоколаду можна приготувати з використанням молока. Якщо ви оберете цей варіант приготування, то на 100 гр чорного шоколаду беремо 50 гр молока і 30 гр вершкового масла.

Як зробити шоколадну глазур з шоколаду і вершків

Збираємо необхідні продукти. Як видно зі списку інгредієнтів, нам знадобляться тільки вершки і шоколад. У моєму випадку чорний в каллетах.

Добре застигаюча шоколадна глазур з шоколадки

У невеликий кухлик відправляємо вершки і шоколад. Плитковий шоколад необхідно розламати на шматочки.

Густа шоколадна глазур з шоколаду і вершків для торта

Початківцям кондитерам для розтоплення шоколаду краще використовувати водяну баню. Пам’ятайте, що дно ємності з шоколадом має бути над поверхнею киплячої води. Бувалі кулінари можуть спробувати розтопити шоколад, поставивши кухлик прямо на плиту і включивши при цьому мінімальний вогонь. Вміст треба безперервно помішувати.

Густа шоколадна глазур з шоколаду і вершків для торта

Прогріваємо вершки і чекаємо, поки шоколад повністю розтопиться. У підсумку ми повинні отримати однорідну глянцеву масу. Перед нанесенням глазурі на виріб даємо їй охолонути до кімнатної температури.

Густа шоколадна глазур з шоколаду і вершків для торта

Залежно від бажаної щільності готової глазурі дослідним шляхом ви можете визначити точну пропорцію наявних у вас шоколаду та вершків. Пам’ятайте, що наскільки смачною та густою вийде ваша шоколадна глазур з шоколаду і вершків залежить від жирності використовуваних вами вершків і відсотка какао в шоколаді. Смачних вам кулінарних шедеврів!