Такий сорт м’яса як свинина – частий і необхідний гастрономічний продукт на кухні у багатьох господинь. Відмінні кухарські і смакові якості дозволяють робити з неї безліч різноманітних страв, серед яких зустрічаються і наваристі супи, і ситні другі страви, і закуски, і навіть випічка. А ми зараз давайте зі свинини приготуємо мясо в підливі. Додамо до страви овочі: свіжу моркву, перчик болгарський і цибульку. Смачна м’ясна підлива зі свинини з томатною пастою і борошном добре підійде до любих гарнірів. Як до макаронів, так і до гречки, рису або пюре. Покроково оформлений рецепт з фото докладно демонструє приготування. Все буде смачно і просто.
Інгредієнти: Болгарський перець, Борошно, Вода, Морква, Перець чорний мелений, Рослинна олія, Свинина, Сіль, Томатний соус, Цибуля
Складові:
- свинина (м’ясо повинно бути розмороженим) – 300 гр;
- олія (соняшникова або аналогічна рослинна) – 40 мл;
- морква, перець солодкий болгарський, цибуля-ріпка – по штуці;
- сіль і бажані спеції – за смаком;
- томатний соус – 1,5 ст. ложки;
- борошно – 1 ст. ложка;
- зелень – за бажанням.
Як зробити підливу зі свинини і овочів
Перекладаємо на дощечку необхідний за розміром шматок м’яса і нарізаємо його невеликими шматочками.
Підігріваємо в відповідного розміру каструлі (можна і казан використовувати, а можна готувати страву і на сковороді) рослинну олію. М’ясні шматочки викладаємо в розігруту олію, починаємо процес обсмажування. Не забуваємо перемішувати свинячу вирізку.
Паралельно займаємося подрібненням овочів. Морквину натираємо, а перчик і цибулю нарізаємо ножем невеличкими, як на фото, шматочками.
Овочеву нарізку переправляємо до підсмаженої свинини. Перемішуємо та продовжуємо готувати на маленькому вогні.
Хвилин через 7 або 9 до інгредієнтів в каструлі кидаємо борошно і додаємо томатний соус. Перемішуємо.
Доливаємо, приблизно, стакан або трохи більше кип’яченої води. Від кількості доданої води залежить наскільки густою буде ваша страва. Тому, якщо потрібна густа підлива, то води додавайте не дуже багато. Не забуваємо і про спеції. Перемішуємо та накриваємо каструлю кришкою. Інгредієнти тушкуємо близько 25 хвилин.
У готову смачну підливу з м’яса свинини можна покласти посічену ароматну зелень. Подавати краще до макаронів, рису, гречки. Відмінно пасує таке м’ясо в підливі і до картопляного пюре. Одним словом, страва підійде до будь-якого гарніру.
Якщо вам цікаво, то пропоную ще і цей дуже простий відео-рецепт підливи зі свинини. Автор обходиться без будь-яких додаткових інгредієнтів. Готую страву лише з томатною пастою і цибулею.
Ще один відео-рецепт – м’ясна підлива зі свинини з томатною пастою, але ще й зі сметаною та часником. Технологія приготування запропонована автором відрізняється від запропонованих вище варіантів. Обов’язково спробуйте приготувати і такий варіант страви.
Як бачите, свине мясо в томатній підливі ідеально пасує до любого гарніру. Готуйте швидко, смачно і правильно. Приємного всім перекусу! ?