Грибний жульєн з гливами і куркою в горщиках

Грибний жульєн з гливами і куркою в горщиках

Традиційна французька гаряча закуска відома під назвою жульєн, стане ідеальним варіантом для вечері або святкового меню. Страва ніжна, смачна і відмінно урізноманітнює трапезу. Також, грибний жульєн з гливами і куркою ідеально поєднується з будь-якими гарнірами і салатами. Приготуйте жульен в горщиках рідним або гостям і ви точно не помилитеся у виборі смачною гарячої закуски. Як готувати жульєн з грибами гливами (вешенками) і куркою просто і правильно покаже покроково оформлений рецепт з фото.

Інгредієнти:

Французький жульен з вешенками і куркою

  • молоко – 1 склянка;
  • куряче філе – 150 гр;
  • гливи – 200 гр;
  • вершкове масло – 25 гр;
  • мускатний горіх – щіпка;
  • білий перець – щіпка;
  • борошно – 1 ст.л.;
  • рослинна олія.

Як приготувати жульєн з гливами і куркою з соусом бешамель

Для початку, потрібно вимити курку і нарізати на дуже дрібні кубики.

Французький жульен з вешенками і куркою

Обсмажити філе на рослинній олії, присипавши сіллю і білим перцем.

Французький жульен з вешенками і куркою

Подрібнити очищені і промиті гриби на не великі шматочки. Зауважу, що сьогодні у мене не було достатньої кількості глив і я поєднала два види грибів, додавши відсутню кількість печерицями.

Французький жульен з вешенками і куркою

Злегка підсмажити гриби на сковороді.

Французький жульен з вешенками і куркою

Укласти курку в форму для запікання.

Французький жульен з вешенками і куркою

Поверх викласти грибну начинку.

Французький жульен з вешенками і куркою

Розпустити на сковорідці вершкове масло і підсмажити на ньому борошно.

Французький жульен з вешенками і куркою

Влити молоко і варити соус бешамель до загустіння. Довести до смаку сіллю і присмачнити мускатом.

Французький жульен з вешенками і куркою

Залити ароматним соусом укладені в горщик продукти. Покласти жульен на півгодини в духовку, виставивши температуру в 180 градусів.

Французький жульен з вешенками і куркою

Смачна грибна закуска з ароматними грибами готова!

Французький жульен з вешенками і куркою

Залишається лише подавати страву до столу.

Французький жульен з вешенками і куркою

Смачного!

Французький жульен з вешенками і куркою

Грибний жульєн з гливами – відео-рецепти

Ці відео стануть у нагоді, якщо вирішите готувати жульєн просто з гливами – без курки. Спрощується приготування ще й тим, що замість соусу бешамель автори готують зі сметаною. Рум’яна шкірка при запіканні утворюється завдяки використанню сиру.

Рецепт хоч і схожий на попередній, але, як завжди, є свої унікальні технологічні тонкощі. Оцініть їх, може бути такий варіант приготування вам більше сподобається.

Класичний жульєн з грибами і куркою – це вдало поєднані насичений смак і ситість. Страва неймовірно ароматна і смачна. Готується дуже просто і результат, точно, порадує гостей і близьких! Рекомендую подавати жульєн з підсмаженими грінками, багетом або картопляним пюре. Також, відмінним доповненням стане овочевий салат. Їсти потрібно обов’язково гарячим, тоді соус буде тягучим і ніжним!