Традиційна французька гаряча закуска відома під назвою жульєн, стане ідеальним варіантом для вечері або святкового меню. Страва ніжна, смачна і відмінно урізноманітнює трапезу. Також, грибний жульєн з гливами і куркою ідеально поєднується з будь-якими гарнірами і салатами. Приготуйте жульен в горщиках рідним або гостям і ви точно не помилитеся у виборі смачною гарячої закуски. Як готувати жульєн з грибами гливами (вешенками) і куркою просто і правильно покаже покроково оформлений рецепт з фото.
Інгредієнти: Борошно, Вершкове масло, Гливи, Куряче філе, Молоко, Мускатний горіх, Олія рослинна, Перець білий, Печериці, Сіль
Інгредієнти:
- молоко – 1 склянка;
- куряче філе – 150 гр;
- гливи – 200 гр;
- вершкове масло – 25 гр;
- мускатний горіх – щіпка;
- білий перець – щіпка;
- борошно – 1 ст.л.;
- рослинна олія.
Зміст
Як приготувати жульєн з гливами і куркою з соусом бешамель
Для початку, потрібно вимити курку і нарізати на дуже дрібні кубики.
Обсмажити філе на рослинній олії, присипавши сіллю і білим перцем.
Подрібнити очищені і промиті гриби на не великі шматочки. Зауважу, що сьогодні у мене не було достатньої кількості глив і я поєднала два види грибів, додавши відсутню кількість печерицями.
Злегка підсмажити гриби на сковороді.
Укласти курку в форму для запікання.
Поверх викласти грибну начинку.
Розпустити на сковорідці вершкове масло і підсмажити на ньому борошно.
Влити молоко і варити соус бешамель до загустіння. Довести до смаку сіллю і присмачнити мускатом.
Залити ароматним соусом укладені в горщик продукти. Покласти жульен на півгодини в духовку, виставивши температуру в 180 градусів.
Смачна грибна закуска з ароматними грибами готова!
Залишається лише подавати страву до столу.
Смачного!
Грибний жульєн з гливами – відео-рецепти
Ці відео стануть у нагоді, якщо вирішите готувати жульєн просто з гливами – без курки. Спрощується приготування ще й тим, що замість соусу бешамель автори готують зі сметаною. Рум’яна шкірка при запіканні утворюється завдяки використанню сиру.
Рецепт хоч і схожий на попередній, але, як завжди, є свої унікальні технологічні тонкощі. Оцініть їх, може бути такий варіант приготування вам більше сподобається.
Класичний жульєн з грибами і куркою – це вдало поєднані насичений смак і ситість. Страва неймовірно ароматна і смачна. Готується дуже просто і результат, точно, порадує гостей і близьких! Рекомендую подавати жульєн з підсмаженими грінками, багетом або картопляним пюре. Також, відмінним доповненням стане овочевий салат. Їсти потрібно обов’язково гарячим, тоді соус буде тягучим і ніжним!