Печериці користуються великою популярністю у господинь, адже їх можна купити в магазині у будь-який сезон. Та це лише одна з причин. З цих унікальних за своїм складом грибів можна приготувати безліч чудових та корисних страв: нафарширувати, замаринувати, зробити рагу, салати. Всі страви з печерицями дуже поживні та смачні, їх можна приготувати на кожний день, подати до святкового столу або під час посту. Пропонуємо приготувати простий, але надзвичайно ароматний, ситний та смачний суп з печерицями та картоплею.
Інгредієнти: Вершки, Вершкове масло, Вода, Картопля, Кріп, Печериці, Рослинна олія, Сіль, Цибуля
Для приготування ніжного вершкового грибного супу на 1,5 літра води потрібно взяти наступні продукти:
- картопля – 7 шт.;
- свіжі печериці – 300 гр.;
- цибуля – 2 шт.;
- масло вершкове – 30 гр.;
- рослинна очищена олія – 50 гр.;
- кріп – за смаком;
- сіль – за смаком;
- вершки – 0,5 склянки.
У приготуванні смачного супу з печерицями та картоплею Вам допоможе покроковий опис з фото.
Картоплю очищаємо від шкірки, миємо та нарізаємо брусочками або пластинками,
заливаємо водою і ставимо варитися на 5-7 хвилин.
Гриби почистимо, помиємо і поріжемо тонкими пластинками або дрібними кубиками.
Печериці смажимо на соняшниковій олії, доки вони не зарум’яняться, далі всипаємо їх до картоплі.
Картоплю з грибами варимо ще хвилин 15.
Цибулю обсмажуємо на соняшниковій олії до золотистого кольору та додаємо в суп.
Тепер пора додати до супу приправи. Суп солимо за смаком, додаємо вершкове масло, вершки та дрібно нашаткований кріп.
Даємо супу закипіти, варимо до готовності ще хвилин 20 на маленькому вогні.
Смачний та ситний вершковий суп з грибами готовий. Ось такий простий рецепт.
Перед подачею на стіл страву можна притрусити свіжою, дрібно нарізаною зеленню.
Приємного апетиту!
З цих же продуктів можна легко приготувати суп-пюре, для цього готовий суп перебити блендером — і любителі протертих супів будуть у захваті!