Грибний суп з печерицями та картоплею – смачний, швидкий і ситний. Рецепт з фото.

Печериці користуються великою популярністю у господинь, адже їх можна купити в магазині у будь-який сезон. Та це лише одна з причин. З цих унікальних за своїм складом грибів можна приготувати безліч чудових та корисних страв: нафарширувати, замаринувати, зробити рагу, салати. Всі страви з печерицями дуже поживні та смачні, їх можна приготувати на кожний день, подати до святкового столу або під час посту. Пропонуємо приготувати простий, але надзвичайно ароматний, ситний та смачний суп з печерицями та картоплею.

Для приготування ніжного вершкового грибного супу на 1,5 літра води потрібно взяти наступні продукти:

  • картопля – 7 шт.;
  • свіжі печериці – 300 гр.;
  • цибуля – 2 шт.;
  • масло вершкове – 30 гр.;
  • рослинна очищена олія – 50 гр.;
  • кріп – за смаком;
  • сіль – за смаком;
  • вершки – 0,5 склянки.

У приготуванні смачного супу з печерицями та картоплею Вам допоможе покроковий опис з фото.

Картоплю очищаємо від шкірки, миємо та нарізаємо брусочками або пластинками,

3

заливаємо водою і ставимо варитися на 5-7 хвилин.

Гриби почистимо, помиємо і поріжемо тонкими пластинками або дрібними кубиками.

4

Печериці смажимо на соняшниковій олії, доки вони не зарум’яняться, далі всипаємо їх до картоплі.

5

Картоплю з грибами варимо ще хвилин 15.

Цибулю обсмажуємо на соняшниковій олії до золотистого кольору та додаємо в суп.

6

Тепер пора додати до супу приправи. Суп солимо за смаком, додаємо вершкове масло, вершки та дрібно нашаткований кріп.

Даємо супу закипіти, варимо до готовності ще хвилин 20 на маленькому вогні.

7

Смачний та ситний вершковий суп з грибами готовий. Ось такий простий рецепт.

Перед подачею на стіл страву можна притрусити свіжою, дрібно нарізаною зеленню.

8

Приємного апетиту!

З цих же продуктів можна легко приготувати суп-пюре, для цього готовий суп перебити блендером — і любителі протертих супів будуть у захваті!