Салат з печериць з додаванням сиру дуже корисна страва. Печериці недарма називають «лісовим м’ясом». Ці гриби мають високий вміст білка і вітамінів. А сир наситить ваш організм кальцієм. А головне, цей салатик дуже смачний і приготувати його можна буквально за пів години. Якщо несподівано до вас нагрянули гості, то подайте їм такий салат. Все що потрібно для нього зазвичай має кожен в холодильнику.
Інгредієнти: Зелена цибуля, Майонез, Перець чорний мелений, Печериці, Сир, Сіль, Соняшникова олія, Цибуля, Яйце
Щоб приготувати цей грибний салат з печерицями потрібно запастися наступним набором продуктів:
- – печериці свіжі – 600 г.
- – твердий сир – 250 г.
- – яйця – 5 шт.
- – цибуля – 2 середніх головки.
- – майонез «Провансаль» – 0,5 літра
- – сіль
- – перець чорний молотий
- – цибуля зелена
- – соняшникова олія очищена – 1/4 склянки.
Тепер найважливіше!
Як приготувати салат з печерицями, сиром і яйцями.
Гриби очистимо, добре промиємо й наріжемо тонкими пластинками товщиною 5 мм.
Обсмажити гриби на соняшниковій олії.
Цибулю нарізати шматочками і обсмажити на олії.
Сир натерти на крупній тертці.
Зваримо круто яйця і наріжемо їх кубиками.
Змішаємо всі компоненти салату, додамо за смаком сіль, перець і майонез.
Дрібно наріжемо зелену цибулю.
Викладемо салат з печериць на блюдо і надамо йому красиву форму. Ось так:
або ось так.
Змащуємо салат майонезом і посиплемо зеленою цибулею або консервованої кукурудзою. А можна і тим, і тим.
До такого грибного салату підійде келих білого столового вина. Подайте на стіл скибочки свіжого житнього хліба і мінеральну воду.