Грибний салат з печерицями, сиром і яйцями. Простий, смачний і корисний рецепт з фото.

Салат з печериць з додаванням сиру дуже корисна страва. Печериці недарма називають «лісовим м’ясом». Ці гриби мають високий вміст білка і вітамінів. А сир наситить ваш організм кальцієм. А головне, цей салатик дуже смачний і приготувати його можна буквально за пів години. Якщо несподівано до вас нагрянули гості, то подайте їм такий салат. Все що потрібно для нього зазвичай має кожен в холодильнику.

Щоб приготувати цей грибний салат з печерицями потрібно запастися наступним набором продуктів:

  • – печериці свіжі – 600 г.
  • – твердий сир – 250 г.
  • – яйця – 5 шт.
  • – цибуля – 2 середніх головки.
  • – майонез «Провансаль» – 0,5 літра
  • – сіль
  • – перець чорний молотий
  • – цибуля зелена
  • – соняшникова олія очищена – 1/4 склянки.

Тепер найважливіше!

Як приготувати салат з печерицями, сиром і яйцями.

Гриби очистимо, добре промиємо й наріжемо тонкими пластинками товщиною 5 мм.

4

Обсмажити гриби на соняшниковій олії.

5

Цибулю нарізати шматочками і обсмажити на олії.

7

Сир натерти на крупній тертці.

8

Зваримо круто яйця і наріжемо їх кубиками.

9

Змішаємо всі компоненти салату, додамо за смаком сіль, перець і майонез.

10

Дрібно наріжемо зелену цибулю.

12

Викладемо салат з печериць на блюдо і надамо йому красиву форму. Ось так:

3

або ось так.

2

Змащуємо салат майонезом і посиплемо зеленою цибулею або консервованої кукурудзою. А можна і тим, і тим.

До такого грибного салату підійде келих білого столового вина. Подайте на стіл скибочки свіжого житнього хліба і мінеральну воду.