Грибне різотто – це проста і смачна страва, яку легко приготувати на пательні. Зараз ми розкажемо, як це зробити швидко та смачно. Для цього ароматного та ситого різотто, треба взяти наступні інгредієнти:
Інгредієнти: Біле вино, Вода, Печериці, Рис, Рослинна олія, Сіль, Спеції
Кухня: Італійська кухня
- печериці – 250 грамів;
- рис круглозернистий – 150 грамів;
- вино біле – 50 грамів;
- вода (окріп) – 250-300 міліграмів;
- сіль – 1 чайна ложка;
- олія (без запаху) – 1 столова ложка;
- спеції (коріандр, перець, прованські трави) – за смаком.
Як приготувати різотто з печерицями на сковороді
Гриби спочатку треба промити водою з-під крану. Потім порізати тонкими пластинками чи просто на невеликі шматочками. Далі налийте олію на пательню, розігрійте і викладіть гриби. Трохи обсмажте грибочки, додайте коріандр, сіль, прованські трави і перчик до смаку.
Коли печериці виділять рідину – зменшіть вогонь та тушкуйте їх на слабкому вогні. Після того, як гриби стануть рум’яними, додайте до них рис.
Рис і печериці необхідно добре перемішати і обсмажити.
Далі додайте вино, окріп і готуйте різотто приблизно 20 хвилин на середньому вогні під закритою кришкою.
За цей час рис стане ароматним та збільшиться в об’ємі.
Після того, як рис приготується, лишіть його трохи настоятися, а потім розкладіть страву в тарілки.
Таке різотто прекрасно смакуватиме в якості вечері. До речі, ця страва чудово смакує з білим вином.
Тож готуйте та радуйте себе та близьких чудовим різотто.