Грибне різотто з печерицями на сковороді

Грибне різотто – це проста і смачна страва, яку легко приготувати на пательні. Зараз ми розкажемо, як це зробити швидко та смачно. Для цього ароматного та ситого різотто, треба взяти наступні інгредієнти:

  • печериці – 250 грамів;
  • рис круглозернистий – 150 грамів;
  • вино біле – 50 грамів;
  • вода (окріп) – 250-300 міліграмів;
  • сіль – 1 чайна ложка;
  • олія (без запаху) – 1 столова ложка;
  • спеції (коріандр, перець, прованські трави) – за смаком.

Як приготувати різотто з печерицями на сковороді

Гриби спочатку треба промити водою з-під крану. Потім порізати тонкими пластинками чи просто на невеликі шматочками. Далі налийте олію на пательню, розігрійте і викладіть гриби. Трохи обсмажте грибочки, додайте коріандр, сіль, прованські трави і перчик до смаку.

Смачне різотто з печерицями на сковороді

Коли печериці виділять рідину – зменшіть вогонь та тушкуйте їх на слабкому вогні. Після того, як гриби стануть рум’яними, додайте до них рис.

Смачне різотто з печерицями на сковороді

Рис і печериці необхідно добре перемішати і обсмажити.

Смачне різотто з печерицями на сковороді

Далі додайте вино, окріп і готуйте різотто приблизно 20 хвилин на середньому вогні під закритою кришкою.

Грибне різотто з печерицями

За цей час рис стане ароматним та збільшиться в об’ємі.

Грибне різотто з печерицями

Після того, як рис приготується, лишіть його трохи настоятися, а потім розкладіть страву в тарілки.

Грибне різотто з печерицями

Таке різотто прекрасно смакуватиме в якості вечері. До речі, ця страва чудово смакує з білим вином.

Грибне різотто з печерицями

Тож готуйте та радуйте себе та близьких чудовим різотто.