Грецькі чебуреки з м’ясом і сиром на сковороді

Грецькі чебуреки з м’ясом і сиром – смачна традиційна страва, яка точно сподобається любителям хрумкого тіста та м’ясних і сирних начинок. Зараз ми розкажемо, як приготувати такі смачні чебуреки за кримсько-грецьким рецептом.

Як приготувати чебуреки з м’ясом і сиром по-грецьки

Для чебуреків варто взяти тісто філо або його варіанти.

Інгредієнти наступні:

  • вода кімнатної температури – 200 мілілітрів;
  • яйце – 1 штука;
  • сіль – 0,5 чайної ложки;
  • олія – 1 столова ложка;
  • горілка – 1 столова ложка;
  • борошно – 500 грамів.
  • цукор – дрібка.

Чебуреки з м'ясом і сиром по-грецьки

Як зробити тісто на чебуреки

Тісто можна місити руками або в хлібопічці.

Чебуреки з м'ясом і сиром по-грецьки

Готове тісто треба загорнути в харчову плівку на 30 хвилин.

Чебуреки з м'ясом і сиром по-грецьки

Як приготувати начинку для чебуреків з м’ясом

Візьміть крупномелений фарш зі свинини і яловичини, велику цибулину, сіль і перець та 2 столові ложки жирної сметани.

М'ясна начинка для чебуреків

Дрібно поріжте цибулю.

М'ясна начинка для чебуреків

Змішайте м’ясо, цибулю, сметану посоліть, поперчіть, вимішайте, додайте ароматні спеції.

М'ясна начинка для чебуреків

Начинка для чебуреків з сиром

Далі візьміть сир м’якого розсолу, наприклад, бринзу, сулугуні або адигейський. Із зелені варто використати петрушку, цибулю, шпинат, базилік, кіндзу. Їх можна замінити черемшею, а також сушеними прянощами, такими як: коріандр, зіра, пажитник, базилік, мускатний горіх, чебрець, паприка.

М'ясна начинка для чебуреків

Прянощі треба подрібнити в ступці або качалкою на дошці.

М'ясна начинка для чебуреків

Сир потріть на крупній тертці чи подрібніть руками.

М'ясна начинка для чебуреків

Додайте у фарш половину чайної ложки тертого мускатного горіха і трохи пряної суміші, а все інше покладіть в сир.

М'ясна начинка для чебуреків

Переберіть та подрібніть зелень.

М'ясна начинка для чебуреків

А потім потовчіть ступкою з додаванням дрібки солі.

М'ясна начинка для чебуреків

Покладіть невелику частину зелені в фарш, а все інше – в сир.

М'ясна начинка для чебуреків

В сир можна додати 2 ложки сметани, якщо він сухий.

М'ясна начинка для чебуреків

Як ліпити чебуреки

Поділіть тісто на 16 частин і всі, з якими не працюєте, покладіть під плівку.

Грецькі чебуреки з м'ясом і сиром на сковороді

Скачайте шматок в тугу кульку.

Грецькі чебуреки з м'ясом і сиром на сковороді

Розімніть в коржик.

Грецькі чебуреки з м'ясом і сиром на сковороді

Далі підберіть тісто в центр, як на фото.

Грецькі чебуреки з м'ясом і сиром на сковороді

Переверніть і знову розімніть в коржик.

Грецькі чебуреки з м'ясом і сиром на сковороді

Потім знову зберіть до центру і розімніть. Це треба зробити тричі, щоб тісто стало еластичним і не рвалося.

Грецькі чебуреки з м'ясом і сиром на сковороді

Все приберіть під плівку і починайте робити чебуреки.

Грецькі чебуреки з м'ясом і сиром на сковороді

Розкачайте тісто так, щоб воно мало товщину 2-3 міліметри і викладіть на одну половину начинку та розрівняйте її ложкою.

Грецькі чебуреки з м'ясом і сиром на сковороді

Далі накрийте начинку другою половиною тіста, трохи пройдіться качалкою і гарно защіпніть краї.

Грецькі чебуреки з м'ясом і сиром на сковороді

Як смажити чебуреки

Перед смаженням приберіть з чебуреків надлишки борошна.

Грецькі чебуреки з м'ясом і сиром на сковороді

Розігрійте велику кількість олії в пательні з товстими стінами та смажте чебуреки в киплячій олії до золотої скоринки.

Грецькі чебуреки з м'ясом і сиром на сковороді

З залишків тіста можете зробити смачний хмиз, також обсмажений в олії.

Грецькі чебуреки з м'ясом і сиром на сковороді

Ось така смакота повинна у вас вийти.

Грецькі чебуреки з м'ясом і сиром на сковороді

Подавати чебуреки найкраще зі свіжими чи консервованими овочами.