Грецькі чебуреки з м’ясом і сиром – смачна традиційна страва, яка точно сподобається любителям хрумкого тіста та м’ясних і сирних начинок. Зараз ми розкажемо, як приготувати такі смачні чебуреки за кримсько-грецьким рецептом.
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Вода, Горілка, Зелень, Змішаний м'ясний фарш, Олія рослинна, Приправи, Сир, Сіль, Сметана, Фарш, Черемша, Яйце
Кухня: Грецька кухня
Зміст
Як приготувати чебуреки з м’ясом і сиром по-грецьки
Для чебуреків варто взяти тісто філо або його варіанти.
Інгредієнти наступні:
- вода кімнатної температури – 200 мілілітрів;
- яйце – 1 штука;
- сіль – 0,5 чайної ложки;
- олія – 1 столова ложка;
- горілка – 1 столова ложка;
- борошно – 500 грамів.
- цукор – дрібка.
Як зробити тісто на чебуреки
Тісто можна місити руками або в хлібопічці.
Готове тісто треба загорнути в харчову плівку на 30 хвилин.
Як приготувати начинку для чебуреків з м’ясом
Візьміть крупномелений фарш зі свинини і яловичини, велику цибулину, сіль і перець та 2 столові ложки жирної сметани.
Дрібно поріжте цибулю.
Змішайте м’ясо, цибулю, сметану посоліть, поперчіть, вимішайте, додайте ароматні спеції.
Начинка для чебуреків з сиром
Далі візьміть сир м’якого розсолу, наприклад, бринзу, сулугуні або адигейський. Із зелені варто використати петрушку, цибулю, шпинат, базилік, кіндзу. Їх можна замінити черемшею, а також сушеними прянощами, такими як: коріандр, зіра, пажитник, базилік, мускатний горіх, чебрець, паприка.
Прянощі треба подрібнити в ступці або качалкою на дошці.
Сир потріть на крупній тертці чи подрібніть руками.
Додайте у фарш половину чайної ложки тертого мускатного горіха і трохи пряної суміші, а все інше покладіть в сир.
Переберіть та подрібніть зелень.
А потім потовчіть ступкою з додаванням дрібки солі.
Покладіть невелику частину зелені в фарш, а все інше – в сир.
В сир можна додати 2 ложки сметани, якщо він сухий.
Як ліпити чебуреки
Поділіть тісто на 16 частин і всі, з якими не працюєте, покладіть під плівку.
Скачайте шматок в тугу кульку.
Розімніть в коржик.
Далі підберіть тісто в центр, як на фото.
Переверніть і знову розімніть в коржик.
Потім знову зберіть до центру і розімніть. Це треба зробити тричі, щоб тісто стало еластичним і не рвалося.
Все приберіть під плівку і починайте робити чебуреки.
Розкачайте тісто так, щоб воно мало товщину 2-3 міліметри і викладіть на одну половину начинку та розрівняйте її ложкою.
Далі накрийте начинку другою половиною тіста, трохи пройдіться качалкою і гарно защіпніть краї.
Як смажити чебуреки
Перед смаженням приберіть з чебуреків надлишки борошна.
Розігрійте велику кількість олії в пательні з товстими стінами та смажте чебуреки в киплячій олії до золотої скоринки.
З залишків тіста можете зробити смачний хмиз, також обсмажений в олії.
Ось така смакота повинна у вас вийти.
Подавати чебуреки найкраще зі свіжими чи консервованими овочами.