Гречка з рисом і м’ясом в мультиварці – смачне і оригінальне блюдо

Гречка з рисом і м’ясом зварені разом в мультиварці – це ситна, корисна, цікава і досить дієтична страва, яка допоможе урізноманітнити ваше меню. Такий плов можна готувати з гомілками, крилами грудкою. В цьому рецепті використані гомілки.

Як приготувати гречку з рисом і м’ясом в мультиварці

Візьміть 750 грамів гомілок і добре промийте.

Плов з рисом і гречкою

Також необхідно взяти 120 грамів гречки і 80 грамів рису. Ви можете змінювати співвідношення круп, орієнтуючись на власний смак.

Плов з рисом і гречкою

Далі налийте в мультиварку 4 столові ложки олії та ввімкніть на режим “Смаження”. Дайте чаші добре прогрітися, а потім викладіть гомілки в один шар.

Плов з рисом і гречкою

Через 5 хвилин переверніть ніжки.

Плов з рисом і гречкою

Тим часом поріжте кубиками половинку великої або 1 середню цибулю.

Крупно натріть моркву та додайте  цибулю і моркву, коли перевернете гомілки на інший бік.

Плов з рисом і гречкою

Залиште інгредієнти готуватися 2 хвилини. Це необхідно, щоб м’ясо ввібрало в себе аромат цибулі та моркви.

Плов з рисом і гречкою

Після цього додайте крупи.

Плов з рисом і гречкою

Залийте все водою в наступній пропорції: на 200 грамів крупи – 400 мілілітрів (2 склянки) води. Неважливо, якою буде вода, холодною чи гарячою. Посоліть страву, додайте лавровий лист та інші спеції на свій смак.

Плов з рисом і гречкою

Після цього ввімкніть режим «Крупи», «Тушкування» або «Гречка» і готуйте страву 35-40 хвилин. Гречка з рисом і м'ясом в мультиварці

Все, можете розкладати страву по тарілках та прикрашати зеленню чи подавати зі свіжими овочами.

Плов з рисом і гречкою

Ось так просто можна приготувати дуже смачний нестандартний плов, майже не докладаючи зусиль.