Гречка з рисом і м’ясом зварені разом в мультиварці – це ситна, корисна, цікава і досить дієтична страва, яка допоможе урізноманітнити ваше меню. Такий плов можна готувати з гомілками, крилами грудкою. В цьому рецепті використані гомілки.
Інгредієнти: Вода, Гречка, Курячі гомілки, Лавровий лист, Морква, Рис, Рослинна олія, Сіль, Цибуля
Як приготувати гречку з рисом і м’ясом в мультиварці
Візьміть 750 грамів гомілок і добре промийте.
Також необхідно взяти 120 грамів гречки і 80 грамів рису. Ви можете змінювати співвідношення круп, орієнтуючись на власний смак.
Далі налийте в мультиварку 4 столові ложки олії та ввімкніть на режим “Смаження”. Дайте чаші добре прогрітися, а потім викладіть гомілки в один шар.
Через 5 хвилин переверніть ніжки.
Тим часом поріжте кубиками половинку великої або 1 середню цибулю.
Крупно натріть моркву та додайте цибулю і моркву, коли перевернете гомілки на інший бік.
Залиште інгредієнти готуватися 2 хвилини. Це необхідно, щоб м’ясо ввібрало в себе аромат цибулі та моркви.
Після цього додайте крупи.
Залийте все водою в наступній пропорції: на 200 грамів крупи – 400 мілілітрів (2 склянки) води. Неважливо, якою буде вода, холодною чи гарячою. Посоліть страву, додайте лавровий лист та інші спеції на свій смак.
Після цього ввімкніть режим «Крупи», «Тушкування» або «Гречка» і готуйте страву 35-40 хвилин.
Все, можете розкладати страву по тарілках та прикрашати зеленню чи подавати зі свіжими овочами.
Ось так просто можна приготувати дуже смачний нестандартний плов, майже не докладаючи зусиль.