Є безліч рецептів приготування корисних та смачних гречаників з м’ясом: можна їх запекти в духовці, посмажити на сковороді, зварити на пару. Фарш для гречаників теж можна брати різних видів. Я хочу запропонувати господиням свій рецепт приготування таких дієтичних котлет у мультиварці. За моїм рецептом приготування гречаників з фаршу індички, моркви та гречаних пластівців на пару, вони виходять дуже ніжні, соковиті та низькокалорійні.
Інгредієнти: Гречані пластівці, Індичка, Морква, Перець чорний мелений, Сіль, Яйце
Пропорції продуктів для дієтичних котлет:
- нежирний фарш індички (можна замінити на курячий) – 500 гр.;
- гречані пластівці – 150 гр.;
- морква – 100 гр.;
- яйце – 1 шт.;
- чорний мелений перець – ½ ч. л.;
- кухонна сіль – 1 ч. л.
Як готувати гречаники з фаршем в мультиварці
Для приготування цих ароматних та пухких котлет спочатку потрібно гречані пластівці висипати у глибоку чашу, залити їх 170 мл окропу і та відставити в сторону для набухання. При додаванні у фарш вони повинні бути холодними та розбухлими.
Моркву ретельно очистити та натерти на дрібній тертці через довгасті отвори.
Далі у глибоку миску викладаємо фарш, розбухлі пластівці, терту морквину, яйце, додаємо солі та перцю.
Дуже добре все перемішуємо, до однорідності.
Тепер у чашу мультиварки потрібно налити 250 мл води, змастити олією контейнер для варіння на пару та встановити його в мультиварку.
Мокрими руками формуємо з котлетного фаршу невеличкі котлетки, розміром як середній персик. Викладаємо гречаники близенько один біля одного у паровий контейнер, як на фото.
Тепер просто закриваємо мультиварку кришкою, включаємо режим «Варка на пару» або «Тушкування» та чекаємо півгодини, поки запашні та смачні дієтичні котлетки приготуються.
Ароматні гречаники готові до подачі.
Звертаю Вашу увагу, що я варила котлети з гречаними пластівцями та з морквою у два заходи, виходячи з кількості продуктів, зазначених у рецепті.
Мої домашні полюблять, коли до гречаників з м’ясом я готую гарнір з картоплі чи відварюю макарони. Кажуть, що просто смакота!