Гречаний суп з грибами і картоплею на вершковому маслі – це ніжна й ароматна перша страва для всієї родини. У моїй родині, це ще й ідеальний варіант для ситної і поживної вечері. Страва проста в приготуванні, готується всього за півгодини і порадує їдців букетом смаків і чудовим ароматом. Рекомендую додавати сушену зелень або овочі – вони додадуть супу з гречки цікавий і пряний смаковий відтінок. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе все зробити швидко і правильно.
Інгредієнти: Вершкове масло, Гречка, Гриби, Зелень, Картопля, Корінь селери, Морква, Олія рослинна, Спеції, Цибуля
Інгредієнти:
- гречка – 2 ст.л.;
- корінь селери – 10 гр;
- вершкове масло – 25 гр;
- печериці – 100 гр;
- сіль – за смаком;
- рослинна олія – 1 ст.л.;
- морква – 1/2 шт.;
- часник – 2 зубці;
- цибуля синя – 1 шт.;
- прянощі – за смаком;
- зелень – невеликий пучок;
- картопля – 4 шт.
Зміст
Як приготувати гречаний суп з грибами і картоплею
Для початку, потрібно очистити всі овочі від шкірки і лушпиння. Подрібнити вимиту картоплю на дрібні кубики, залити водою і відправити на вогонь варитися до напівготовності.
Подрібнити кубиком очищений корінь селери і моркву. Додати до картоплі.
Поки картопля вариться, можна приготувати ароматну засмажку. Для цього, потрібно нарізати цибулю кільцями і слайсами гриби.
Обсмажити компоненти на сковорідці з розтопленим вершковим маслом і ложкою рослинної олії.
Всипати засмажку в суп.
На цьому етапі всипати разом з засмажкою і промиту гречану крупу. Готувати суп до повної м’якості всіх інгредієнтів.
Зняти суп з вогню і довести до смаку за допомогою солі і спецій. Всипати рубану петрушку і часник. Дати першій страві настоятися півгодини, щоб аромати прянощів розкрилися.
Подавати гречаний суп теплим в глибоких тарілках разом з грінками з чорного хліба або тостами. Смачного!
Суп з гречкою і печерицями – відео-рецепти
Пропоную розглянути і інші варіанти приготування нашої сьогоднішньої страви.
Це смачний пісний гречаний суп з грибами. Дуже простий рецепт.
Це теж легкий пісний грибний суп з гречкою, але автор пропонує іншу технологію приготування. Подивіться, може вона вам сподобається більше.
Наступні два рецепти, які хочу запропонувати, готують з м’ясом, а точніше, з куркою. Отже, якщо вам не важливо щоб був пісний суп, то розгляньте і ці різновиди страви.
Перший варіант м’ясного супу автор рецепта варить з гречкою, грибами, шматочками курки і картопляними галушками.
А це грибний гречаний суп з фрикадельками з курячого фаршу.
Кожен запропонований суп з гречаною крупою виходить по своєму смачний, ситний і легкий. Страва готується вкрай швидко, просто і порадує абсолютно всіх – від тих, хто дотримується посту і вегетаріанців, до любителів м’ясних страв.