Авокадо є основним інгредієнтом відомого класичного мексиканського зеленого топінг-соусу гуакамоле. А ось, що стосується часнику та пекучого перцю, то тут господині мають право вибору. Можна додавати до соусу лише один зі складників, а можна й той і інший. Навіть, знаючи такі тонкощі рецепту, більшість не знає з чим і як їсти гуакамоле. Його можна подавати не лише як закуску на грінках, але і як доповнення до страв із м’яса. Готувати гуакамоле в домашніх умовах досить просто, особливо, якщо є рецепт з докладним описом та фотографіями кожного з етапів.
Інгредієнти: Авокадо, Батон, Болгарський перець, Зелена цибуля, Кріп, Лимонний сік, Оливкова олія, Перець гострий стручковий, Перець чорний мелений, Рослинна олія, Сіль, Часник
Кухня: Мексиканська кухня
Складники:
- 1 стиглий плід авокадо;
- 4 пір’їни зелені цибулі;
- пів пучка кропу;
- пів ст. л. свіжовичавленого соку лимона;
- 1 болгарський перець зеленого кольору;
- чверть перцю чилі (за бажанням);
- 1 зубок часнику (можна й без нього);
- 1 ст. л. оливкової олії EV;
- пів ч. л. великої морської солі;
- дрібка свіжомеленого чорного перцю;
- батон чи багет для грінок;
- рослинна олія для смаження грінок;
- листковий зелений салат для презентації.
Як зробити гуакамоле з авокадо
Для початку, потрібно почистити авокадо. Його необхідно проткнути гострим кінчиком ножа до самої кісточки й, не виймаючи ніж, прорізати по всьому колу, розділивши авокадо на дві половини. Після цього, ніж слід вийняти та повернути отримані частинки в різні сторони. В руках повинні залишитися дві половинки авокадо, в одній з них буде кісточка. Її можна видалити столовою ложкою. Тепер, кожну половинку слід почистити від шкірки та нарізати на шматки. Для того щоб авокадо не потемніло, його обов’язково необхідно збризнути свіжим лимонним соком.
Після цього, треба нарізати (довільно) цибулю, кріп, обидва види перцю (чилі, болгарський) і часник.
У чашу блендера потрібно помістити спочатку авокадо, а потім інші складники.
Збивати все необхідно до утворення однорідної консистенції.
Тепер, слід додати чорний мелений перець, сіль і оливкову олію та ще раз перебити все в блендері. Доки готуватимуться грінки, готовий зелений соус гуакамоле повинен стояти в холодильнику.
На сковороді на рослинній олії треба обсмажити білий хліб або багет до хрусткої скоринки. Готові грінки слід викласти на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.
Коли грінки остигнуть, на кожну скибочку потрібно поставити по 1 столовій ложці мексиканського топінг-соусу гуакамоле. Зверху їх можна прикрасити свіжим кропом і розмістити на листи салату на великій плоскій тарілці.
На фото видно, як апетитно виглядають грінки з гуакамоле.
Мексиканський топінг-соус з авокадо – це не лише красиво, але й неймовірно смачно. Переконатися в цьому досить просто, треба тільки приготувати його самостійно, скориставшись цим покроковим рецептом.