Сьогодні розкажу як готується горбуша солена під сьомгу в домашніх умовах. Серед шанувальників риби горбуша користується великим попитом. Адже, вона відмінно смакує у вигляді гарячих страв і просто засоленою. Не зважаючи на те, що м’ясо горбуші само по собі достатньо сухе, правильно посолена рибка дуже нагадую сьомгу, ніжну та доволі жирну.
Отже, я хочу поділитися з вами секретом простого та швидкого засолювання горбуші в розсолі, а мій докладний рецепт з покроково зробленими фото допоможе кожному самостійно зробити це саме вдома.
Інгредієнти: Вода, Горбуша, Рослинна олія, Сіль
Як засолити горбушу в домашніх умовах
Важливий етап – вибір гарної горбуші в магазині. Купуйте лише свіжі тушки риби, що має рівномірно розподілену по всій поверхні сріблясту луску та світлі черевця.
Якщо ви придбали не просто охолоджену, а заморожену горбушу, потрібно дочекатися її повного природного розмороження.
Наступник кроком підготовки риби до соління має бути зняття шкіри, розділення туші на пласти та видалення кісток. Якщо ви обробляєте горбушу вперше, то раджу ознайомитися з моїм майстер-класом по відокремленню горбуші від кісток.
Підготовлені половинки риби нарізаємо порційними шматочками, розмір яких має бути, приблизно, 4-5 см.
Далі, приготуємо розсол. Беремо 1 літр холодної води та додаємо 5 ст. ложок (без гірки) кухонної солі, розмішуємо до повного розчинення кристаликів. Воду бажано брати очищену, щоб запобігти появі небажаного присмаку хлорки у готовій рибі.
Порційні шматочки горбуші викладаємо в розсол таким чином, щоб кожен шматочок був цілком покритий рідиною. При потребі, можна додатково покласти гніт на рибу, але не занадто важкий. Залишаємо рибу просолюватись, приблизно, на 30-40 хвилин.
Після цього, виймаємо шматочки горбуші з розсолу та видаляємо зайву вологу паперовим рушником або серветками.
Викладаємо просолену рибу в підходящу для зберігання ємність, наприклад, глибокий харчовий контейнер з пластику. В даному випадку, я виклала горбушу двома шарами, але в іншій тарі шарів може бути і більше.
Заливаємо шматочки риби рослинною олією, щоб вона вкривала верхній шар горбуші хоча б до половини, а ще краще цілком. Саме в додаванні олії криється секрет ніжності та насиченості смаку засоленої під сьомгу горбуші.
Залишається накрити контейнер кришкою та відправити рибу в холодильник дозрівати, приблизно, на 8-10 годин. Краще за все робити засол горбуші з вечора, щоб на ранок мати смачну рибку до сніданку.
Приготована таким чином горбуша виходить неймовірно ніжною та смачною.
За смаком вона справді дуже схожа на сьомгу. З огляду на різницю в ціні між цими видами риби, я вважаю більш доцільним самостійно засолити в домашніх умовах саме горбушу.
Горбуша солона як сьомга – відео-рецепти
Пропонуємо дізнатись і про інші перевірені та надійні способи засолки.
За цим рецептом швидкої засолки можна приготувати горбушу, голеця, кету чи кижуч. Найпростіший і найбільш швидкий рецепт. Таку рибу можна використовувати в салати, як нарізку на стіл, для бутербродів і різних закусок.