У випічці, важливий не тільки смак десерту, але і його оформлення. Тому, торти завжди прикрашають використовуючи для декору різні креми, що добре тримають форму, присипки, горіхи, топінги і глазурі. Кожна господиня знає, що найкраща шоколадна глазур для торта з какао та, яка добре застигає і не тріскається при нарізанні. У мене є такий дуже простий і швидкий рецепт. Така шоколадна глазур з какао і сметани виходить завжди. Пропоную і вам свій перевірений легкий рецепт з фото, які покроково і наочно ілюструють приготування.
Інгредієнти: Ванільний цукор, Какао, Молоко, Сметана, Цукор
Отже, нам потрібні:
- какао-порошок – 2 ст. ложки;
- цукор – 5 ст. ложок;
- сметана (40%) – 1 ст. ложка;
- молоко (3,2%) – 2 ст. ложки;
- ванільний цукор – 1/2 ч. ложки.
Як приготувати шоколадну глазур зі сметаною що добре застигає
У невеликій каструлі змішати какао-порошок, ванільний цукор і цукровий пісок. Чим краща якість какао, тим смачнішою буде шоколадна глазур. Тому, я ніколи не економлю на какао і, в результаті, вона завжди радує мене своїм смаком. 🙂
У суху суміш потрібно додати молочні продукти: сметану і молоко. При виборі молочних продуктів потрібно звернути увагу на їх натуральний склад і високу жирність. Завдяки цьому, глазур буде не тільки смачною, але і еластичною, красиво лягає і добре застигає, що дуже важливо для прикраси торта.
Тепер, потрібно просто перемішати всі інгредієнти до однорідності і відправити на вогонь.
Довести шоколадну масу до появи перших бульбашок. Варити, помішуючи, 35-45 секунд. Шоколадно-сметанна глазур для торта з какао буде смачною, якщо ви простежите щоб цукровий пісок повністю розчинився і суміш стала однорідною.
Тепер, треба зняти глазур з вогню і остудити. Я відправляю каструлю з глазур’ю у велику глибоку миску з холодною водою. Охолоджувати потрібно помішуючи ложкою, для рівномірного охолодження.
Перелити теплу глазур в мисочку для роботи з нею. Вона, коли повністю охолоне, то не буде стікати.
Така шоколадна глазур для торта з какао і сметани підійде для прикраси самих різних десертів і випічки. Вона виходить неймовірно смачною, хоча часу на її приготування потрібно не більше 5 хвилин.
Обов’язково беріть на замітку цей рецепт глазурі і радуйте себе та рідних гарними шоколадними смаколиками! Сьогодні я нею покрою смачний торт Наполеон з готового листкового тіста з заварним кремом.
А цей відео-рецепт сметанной глазурі що добре застигає, як завжди буває в кулінарії, пропонує як вхідні складові використати сметану, какао-порошок та масло.
Обирайте той рецепт, що більше вам смакує. 😉