Кожній господині варто взяти на замітку рецепт чудової гарячої закуски, що готується всього за 10 хвилин. Такий оригінальний гарячий бутерброд із сиром з узбецького коржа виходить дуже смачним і ситним. Ніжна сирна начинка є гарним поєднанням разом із кунжутними зернами, що використовуються для посипки. Подавати до столу такі бутерброди необхідно лише гарячими, до того часу, доки сир не втратить свою тягучість. Приготувати незвичайні гарячі бутерброди з сиром з узбецького коржа може кожен, особливо, якщо мати під руками простий, покроковий фоторецепт.
Інгредієнти: Коржик, Кунжут чорний, Кунжутну олію, Сир, Сметана, Яйце
Кухня: Узбецька кухня
Складники (на 1 порцію):
- 1 готовий узбецький корж;
- 1 ст. л. кунжутної або оливкової олії;
- 280 грамів напівтвердого сиру (не менше, ніж 45% жирності);
- 1 ст. л. сметани (26% жирності);
- 1 яйце (С-2);
- 1 ч. л. чорних кунжутних насінин.
Як зробити гарячі бутерброди з сиром з узбецького коржа
Спершу, слід ввімкнути духовку на 200 °С, щоб розігрівалася.
Готовий корж варто розрізати навпіл, таким чином, щоб вийшла верхня та нижня частина. Форму для випікання необхідно покрити пергаментним папером, на нього викласти нижній корж, скропити його половиною столової ложки кунжутної або оливкової олії та посипати сиром (трохи більшою частиною порції). Яйце й сметану потрібно ледь збити виделкою в чашці й вилити цю масу на сир.
Потім, начинку слід накрити верхньою частиною коржа, змастити рештою олії та посипати сиром. Після цього, відправити оригінальний бутерброд у духовку на 5 хвилин. Доки готується перший коржик, слід зайнятися підготовкою наступного.
Вийнявши гарячий корж із сиром із духовки, його відразу ж потрібно посипати чорним насінням кунжуту.
Перед подачею на стіл страва повинна злегка остигнути.
Так апетитно виглядає шматочок пирога в розрізаному вигляді.
Варто зауважити, що замість узбецького коржика можна використовувати будь-яку іншу дріжджову випічку. Тоді гарячі бутерброди з сиром матимуть трохи інший смак, але він безсумнівно також усім сподобається.