Сучасні господині, а особливо мами, які працюють, поважають гарячі бутерброди за те, що вони виручають у будь-який важливий момент, особливо, коли зовсім не вистачає часу на приготування їжі. Готувати таку страву дуже просто. За досить короткий час вдається пригостити рідних смачними, ніжними та ситними гарячими бутербродами з крабовими паличками та сиром, запеченими в духовці. Тому кожній кулінарці важливо мати такий рецепт у своєму записнику.
Інгредієнти: Батон, Крабові палички, Майонез, Сир твердий
Складники:
- 1 булка молочного батона (краще вчорашнього);
- 300 грамів крабових паличок;
- 100 грамів майонезу;
- 150 грамів твердого сиру.
Використання саме вчорашнього батона зумовлене тим, що його легше нарізати. Скибочки з такої випічки виходять акуратними та рівними. Також молочний батон можна замінити звичайним білим хлібом. У такому випадку, готові бутерброди будуть дещо жорсткішими.
В ідеалі, крабові палички повинні бути хорошої якості. Дуже добре, якщо вони охолоджені, а не заморожені.
А натуральний твердий сир, безсумнівно, кращий за будь-який сирний продукт, який може не розплавитися й готова страва, з таким продуктом, матиме не дуже приємний смак і виглядатиме неапетитно.
Як зробити гарячі бутерброди з крабовими паличками та сиром
Насамперед, потрібно, з допомогою гострого тонкого ножа, нарізати батон.
Потім, на кожну скибочку батона слід нанести шар майонезу (десь, по 2 ч. л. на кожну). Завдяки майонезу підсохлий батон стане м’якшим.
Крабові палички необхідно звільнити від упакування та розрізати кожну поздовж на дві половини.
На форму, застелену пергаментом, слід розкласти батон із майонезом і зверху на кожен бутерброд викласти по дві половинки крабових паличок (як на фото).
Потім, зубчастим ножем, слід нарізати на тонкі пластини (за розміром бутербродів) твердий сир. Його легше нарізати, якщо ніж змочити в холодній воді.
Після цього, необхідно сиром накрити бутерброд (крабові палички з-під сиру не повинні виглядати). Тепер, страву можна відправляти в духовку, розігріту до максимальної температури, на 5-7 хвилин.
Під час запікання, низ бутербродів стане приємно хрустким, а серединка залишиться ніжною та соковитою.
Зі смачними та ніжними гарячими бутербродами з крабовими паличками та сиром ідеально смакує чашечка свіжого ароматного чаю.
Приготувавши власноруч такі бутерброди, вдасться переконатися, що це надзвичайно смачно.