Гарячі бутерброди з фаршем смажені на сковороді – смачна закуска та перекус

Дуже люблю побалувати своїх рідних чимось смачненьким, тому, часто смажу до чаювання гарячі бутерброди з фаршем. Ця проста та швидка в приготуванні страва завжди виходить дуже смачною і ситною. Гарячі бутерброди з фаршем смажені на сковороді зникають з тарілок, буквально, за лічені хвилини. Отже, пропоную сьогодні разом зі мною приготувати гарячі м’ясні бутерброди, а мій покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам у цьому.

Нам знадобляться:

Гарячі бутерброди з фаршем, смажені на сковороді

  • 0,5 кг фаршу (я віддаю перевагу змішаному зі свинини та яловичини);
  • 1 морква;
  • 1 цибуля;
  • 1 куряче яйце;
  • батон хліба;
  • 100 гр соняшникової олії;
  • сіль за смаком;
  • спеції (чорний перець, духмяні трави).

Як приготувати гарячі бутерброди з фаршем на сковороді

Для смаження гарячих бутербродів найліпше підходить змішаний свинячо-яловичий фарш або курячий, бажано філейний. Якщо використати чисто яловичий фарш, готова закуска вийде не такою соковитою. В якості основи для бутербродів можна брати хліб, який вам більше до вподоби – білий чи житній.

Почнемо приготування закуски з підготовки овочів: очистимо морквину та цибулю. Після цього, моркву подрібнюємо за допомогою тертки з маленькими отворами, а цибулю дуже дрібно нарізаємо ножем. Також можна скористатися м’ясорубкою та перекрутити овочі.

Гарячі бутерброди з фаршем, смажені на сковороді

Підготовлені овочі та фарш поєднуємо в глибокій мисці, додаємо туди яйце, сіль та спеції. Перемішуємо всі компоненти до однорідності.

Гарячі бутерброди з фаршем, смажені на сковороді

З наведених пропорцій продуктів повинен вийти достатньо густий за консистенцією фарш. Оцінити його вигляд господиням допоможе наступне фото. Якщо у вас вийде рідкуватий фарш, в процесі смаження він може відставати від хліба.

Гарячі бутерброди з фаршем, смажені на сковороді

На сковороду наливаємо трохи олії та ставимо її розігріватися на вогонь. В цей час невеликими порціями накладаємо фарш на шматочки хліба та розмазуємо тонким шаром.

Гарячі бутерброди з фаршем, смажені на сковороді

Коли олія досягне оптимальної температури для смаження, викладаємо сформовані бутерброди начинкою вниз. Для готовності фаршу достатньо смажити бутерброди 3-5 хвилин.

Гарячі бутерброди з фаршем, смажені на сковороді

Дехто смажить гарячі бутерброди з обох сторін, але результат виходить «на любителя». Як на мій смак, обсмажені з обох боків бутерброди трохи жирнуваті.

Гарячі бутерброди з фаршем, смажені на сковороді

В результаті з маленької порції фаршу та батона отримуємо цілу гору апетитних та ситних гарячих бутербродів. Хочу зазначити, що в холодному вигляді ця закуска не менш смачна, однак, в моїй родині смачні  гарячі бутерброди просто не встигають охолонути. 🙂

Пропоную ще і відео-рецепти приготування смачної закуски. Разом з автором відео зробіть ці смачні та швидкі гренки з фаршем.

Приготуйте і ці гарячі бутерброди як біляші.