Гарний заливний домашній пиріг Зебра

Домашній заливний пиріг Зебра – це смачний десерт, який легко приготувати . Його можна подати до чаю навіть на святковий стіл.

Для приготування тіста треба взяти:

  • 4 яйця;
  • 1 склянку олії;
  • 1 склянку цукру;
  • 1 склянку молока;
  • 3 + 1/4 склянки борошна;
  • 2 пакети розпушувача;
  • 3 столові ложки какао;
  • 1/2 чайної ложки ваніліну;
  • масло для змащування форми.

Як спекти пиріг Зебра

Щоб пиріг вийшов смачним, молоко і яйця повинні бути кімнатної температури.

заливний пиріг "Калейдоскоп"

Візьміть ємність, вбийте туди яйця, додайте весь цукор, молоко і олію. Збийте до повного розчинення цукру.

Далі додайте ванілін, просіяне борошно (3 склянки) і розпушувач. У вас повинно вийти тісто консистенцією, як густа сметана.

заливний пиріг "Калейдоскоп"

Розділіть його на 2 рівні частини. В 1 частину додайте 1/4 склянки борошна і перемішайте. А в другу додайте какао і теж добре перемішайте.

заливний пиріг "Калейдоскоп"

Приготуйте форму, змащену маслом.

Викладіть на нього тісто наступним чином.

1-й шар – біле тісто, викладене кружальцями, як оладки.

заливний пиріг "Калейдоскоп"

2-й шар – темне тісто треба викласти в центр кожного білого кола.

заливний пиріг "Калейдоскоп"

3-й шар – біле тісто в центр темного. Ваші кола мають потроху збільшуватися в діаметрі і з’єднуватися.

заливний пиріг "Калейдоскоп"

4-й шар – знову темне тісто на біле коло.

Повторюйте шари, аж доки не закінчиться все тісто.

заливний пиріг "Калейдоскоп"

Візьміть якусь тоненьку паличку (сірник, зубочистку) і кожне коло розділіть чотирма лініями. Спочатку від центру до краю.

заливний пиріг "Калейдоскоп"

А між цими смугами – навпаки, від краю до центру. У вас повинна вийти така собі павутинка.

заливний пиріг "Калейдоскоп"

Ви має те опускати паличку так, щоб вона торкалася дна, коли ви проводите лінії. Тоді вони вийдуть гарними та чіткими.

Домашній пиріг Зебра

Розмалюйте так всі кола.

Домашній пиріг Зебра

Ось що у вас повинно вийти.

Домашній пиріг Зебра

Розігрійте духовку до 180-ти градусів за Цельсієм (якщо розігрієте більше – на тісті можуть з’явитися тріщини), та випікайте пиріг протягом 20-ти хвилин.

Перевірте зубочисткою готовність пирога та можете діставати його з пічки.

Домашній пиріг Зебра

Наріжте пиріг так, як вам подобається, і можете подавати до столу.

Домашній пиріг Зебра

Ось такий простий і швидкий рецепт пирога допоможе вам готувати смачні десерти і не витрачати на це багато часу.