Сьогодні я пропоную вам спробувати приготувати яскравий, соковитий і ароматний відкритий пісочний пиріг з начинкою iз гарбуза та горіхів. Цей яскравий та смачний гарбузовий пиріг з горіхами і медом своїм ароматом наповнить ваш будинок не тільки звабливим ароматом, але і теплим затишком. Така яскрава та смачна медова випічка з гарбуза, неодмінно, збере всіх рідних за одним столом. Цей рецепт дуже простий i приготувати його під силу будь-якій господині, що лише починає своє творче життя на кухні. 🙂 Під час приготування медового пирога з гарбузовою начинкою пропоную використати цей рецепт з покроково зробленими фото.
Інгредієнти: Білок, Борошно пшеничне, Ванільна есенція, Вершкове масло, Вода, Волоський горіх, Гарбуз, Жовток, Мед, Сіль, Цукор, Яйце
Для цієї випічки нам потрібно підготувати наступні складові:
для тіста:
- масла вершкового – 85 гр;
- яйця – 1 шт.;
- борошна пшеничного – 220-250 гр;
- води (крижаної) – 3 ст. л.;
- солі – на кінчику ч. л.;
для начинки:
- гарбуза – 200 гр;
- масла вершкового – 25 гр;
- цукру – 100 гр;
- ванільної есенції – 3 крапельки;
- жовток яєчний – 2 шт.;
- білок яєчний – 1 шт.;
- волоських горіхів – 5-7 шт.;
- меду – 2-3 ст. л.
Зміст
Як спекти гарбузовий пиріг з горіхами і медом
Начинка з гарбуза
Отже, насамперед займемося приготуванням начинки. Для цього очистимо гарбуз від шкірки та насіння, наріжемо м’якоть на пластини та викладемо на решітку мультиварки. Готувати у мультиварці треба на програмі “Пароварка” або ж відварити у звичайній пароварці. На приготування гарбуза на пару піде хвилин 10-15 хвилин – шматочки мають стати м’якими.
З відвареного на пару гарбуза блендером зробимо пюре. Додамо до пюре цукор, збиті яєчні жовтки та білок. Білок та жовтки збиваємо окремо до стійкого стану. Тверде вершкове масло потрібно розм’якшити або при кімнатній температурі, в разі, коли це треба зробити швидко, можна скористатись мікрохвильовкою або зробити це на водяній бані та додати до гарбузової суміші. Все ретельно перемішати. Туди ж додаємо потрібну кількість ванільної есенції. Смачна гарбузова начинка для пісочного пирога готова.
Пісочне тісто для солодкого пирога
Щоб замісити пісочне тісто, слід ретельно змішати в зручній посудинi яйця з маслом та сіллю. Просіяв крізь сито всипаємо борошно та, додаючи крижану воду замішуємо пісочне тісто. Отриману масу формуємо у кульку та відправляємо у морозильну камеру хвилин на десять.
Тепер потрібно форму для випікання застелити промасленим пергаментним папером. Тісто розкачати за розміром форми та викласти у форму, сформувавши бортики висотою, близько, двох сантиметрів. На тісто викласти приготовлену начинку з гарбуза.
Доправляємо відкритий пісочний пиріг з начинкою у духову шафу для випікання. Випікати треба спершу при температурі 185 градусів – 15 хвилин, після чого, зменшивши температуру до 120 градусів, ще 30-35 хвилин.
Поки гарбузовий пиріг печеться, займемося підготовкою горіхів та меду. Горіхи очистимо від шкаралупи, а твердий мед розігріємо до рідкої консистенції.
Коли зменшуємо температуру, то дістаємо випічку з духовки та прикрашаємо горіхами і медом. Можна як я, викласти цілі половинки волоських горіхів, а можно посипати помолотими. Рідкий мед прост рівномірно наносимо тонкою цівкою.
Готовий простий пісочний пиріг з гарбузовою начинкою повинен трохи охолонути, переш, ніж розріжете його на порційні шматочки.
Часточки цього смачного гарбузового пирога виглядають дуже красиво і апетитно. Тяжко встояти, аби не скуштувати. Але скуштувавши, отримаєте справжню насолоду. 🙂
Як бачите, приготувати такий яскравий, корисний та смачний пиріг з гарбузовою начинкою дуже просто і зробити гарбузовий пиріг в домашніх умовах можна не тільки за моїм рецептом. Пропонуємо спробувати і приготувати і випічку, що пропонують автори відео, що ми підібрали з ютуба.
Гарбузовий пиріг – відео-рецепти
У цього пирога зовсім інша рецептура як тіста, так і начинки, але він такий же смачний, як і той, що описує покроковий рецепт з фото.
Цей відео-рецепт схожий з текстовим, але відрізняється у деталях.
Як видно вже з заставки на відео, запропонований у цьому рецепті гарбузовий пиріг з апельсином навіть ззовні відрізняється від тих, що ми розглядали вище.
Наступний відео-рецепт допоможе приготувати гарбузовий пиріг з горіхами, але без начинки. Така випічка нагадує кекс. Спробуйте і такий варант приготування.
Обов’язково побалуйте себе і своїх рідним такою дивовижною і смачною випічкою з гарбузом. І збережіть собі ці рецепти, щоб наступного разу ще раз приготувати щось нове, смачне та цікаве.