Гарбуз запечений в духовці шматочками з сухофруктами і спеціями – смачний медовий десерт

Усім тим, кому небайдуже здорове харчування чи зроблені власноруч корисні десерти може сподобатися рецепт приготування медових гарбузових скибочок. Духмяний та пряний, просочений медом та ароматом спецій, з сухофруктами – такий гарбуз запечений в духовці шматочками дуже корисний і дорослим, і дітям, і літнім людям. Гарбузовий десерт можна вживати без побоювання поправитися, адже калорійність його дуже низька. До гарбуза, для різноманітності, можна додавати шматочки інших фруктів, наприклад, яблука чи груші. Зрозуміти, як запікати гарбузові скибочки з медом, спеціями та сухофруктами, допоможе мій рецепт з покроково зробленими фото. Запевняю, в приготуванні нічого складного!

Необхідні інгредієнти:

Медова гарбуз запечена в духовці шматочках з сухофруктами і спеціями

  • гарбуз – 0,5 кг;
  • мед – 3 ч. л.;
  • мелений кардамон 1/4 ч. л.;
  • родзинки – 30 г;
  • сушена журавлина – 30 г;
  • кориця – 1/4 ч. л.;
  • мускатний горіх – 1/4 ч. л.

Як запекти гарбуз у духовці скибочками з медом і сухофруктами

Першим ділом вичищають серединку разом з насінням та зрізають тверду шкірку. Не забудьте вимити перед очищенням. Потім очищену мякоть нарізають на шматочки товщиною, приблизно, 1,5-2 см. Нарізаний гарбуз викладають у форму для запікання у духовці.

Запечені гарбуз з медом, сухофруктами і спеціями

Додають родзинки та журавлину або будь-які різні сухофрукти: цукати, курагу, інжир чи горіхи.

Запечені гарбуз з медом, сухофруктами і спеціями

Все посипають спеціями, поливають медом та ставлять у духовку розігріту до 200 градусів. Запікають не менше ніж півгодини.

Медова гарбуз запечена в духовці шматочках з сухофруктами і спеціями

На цьому все! Гарбузові часточки можна подавати до столу, причому їх можна вживати як в гарячому, так і в холодному вигляді. Пряно-медовий соус, що лишився після запікання, виливати не треба. Ним поливають десерт перед подачею, так набагато смачніше.

Медова гарбуз запечена в духовці шматочках з сухофруктами і спеціями

Легкий десерт з гарбуза можна вживати у якості перекусу після обіду.

Медова гарбуз запечена в духовці шматочках з сухофруктами і спеціями

Якщо вам небайдуже здоров’я ваших рідних та власне, обирайте корисні ласощі. Запечений гарбуз, буквально, тане у роті. Завдяки меду, десерт виходить достатньо солодким. І саме головне – треба зачекати всього півгодинки, щоб насолодитися корисним та ароматним смаком!

Гарбуз запечений в духовці шматочками – відео-рецепти

Як завжди, пропоную випробувати на власній кухні і інші варіанти запікання. Скористайтесь досвідом авторів з ютуба.

Дуже простий та дієтичний варіант запікання.

Наступний автор не дуже рахує калорії, а отже, запікає з вершковим маслом.

Останній на сьогодні варіант запікання шматочками допоможе правильно приготувати вже не десерт, а справжній гарбузовий гарнір.