Галантин – це холодець з нежирного м’яса: птиці, кролика, телятини, дичини. Також в нього додають овочі, гриби, сир, щоб зробити страву гарнішою.Оскільки для страви обов’язково треба брати контрастні сорти м’яса – біле та темне, ми пропонуємо обрати курячу грудку та сердечка.
Інгредієнти: Желатин, Куряча грудка, Мариновані огірки, Оливки, Перець чорний мелений, Серце куряче, Сіль, Цибуля, Часник
Кухня: Французька кухня
Сердечка треба добре помити, зрізати з них судини, порізати на шматочки, щоб зручніше було дрібнити блендером. Жир можна зняти або не знімати, це вже на ваш розсуд.
Покладіть в блендер сердечка, а до них додайте дрібно порізаний часник та цибулю.
Зробіть з цих інгредієнтів фарш, додайте сіль та спеції та ще раз добре перемішайте.
Далі підготуйте курячу грудку.
Шкірку можна лишити, але тоді процес приготування буде складнішим. Тому в цьому рецепті рекомендуємо її зняти.
Візьміть харчову плівку та викладіть на дошку в 5-6 шарів. Кожен шар добре розгладжуйте, щоб між ними не утворилося повітря.
Викладіть на плівку філе, накрийте ще шаром плівки і добре відбийте.
У вас має вийти такий м’ясний коржик. Підрівняйте його ножем, щоб лишилося місце до країв плівки.
Посипте м’ясо сіллю та перцем.
Викладіть зверху половину фаршу та розрвняйте мокрим ножем.
Далі візьміть желатин, який ви заздалегідь замочили.
Половину викладіть на фарш і також розподіліть ножем.
Тепер викладіть начинку, контрасту за кольором. Це може бути кукурудза, зелений горошок, варена морква, гриби, сир, маслини.
Згорніть м’ясо в рулет за допомогою плівки, добре обмотайте її ще шаром плівки та переконайтеся, що в середині нема повітря.
Міцно зав’яжіть кінці та варіть на пару 35-40 хвилин в пароварці або мультиварці. Також можна варити і в невеликій кількості води, але є ризик, що частина соку може витекти. В середині варіння переверніть рулет на інший бік.
Тим часом візьміть другу частину інгредієнтів і приготуйте другий рулет, викорисавши іншу начинку. Наприклад, солені огірки. Якщо ви заморожували рулети перед приготуванням – додайте до часу варіння ще 10 хвилин, щоб м’ясо встигло розморозитися.
Ось такою повинна вийти ваша страва.
Подавати м’ясо можна з різними гарнірами.
Ця закуска подається холодною, тому ви завжди можете порізати її прямо до приходу гостей. Смачного!