Галантин з курки на швидку руку, на пару

Галантин – це холодець з нежирного м’яса: птиці, кролика, телятини, дичини. Також в нього додають овочі, гриби, сир, щоб зробити страву гарнішою.Оскільки для страви обов’язково треба брати контрастні сорти м’яса – біле та темне, ми пропонуємо обрати курячу грудку та сердечка.

Сердечка треба добре помити, зрізати з них судини, порізати на шматочки, щоб зручніше було дрібнити блендером. Жир можна зняти або не знімати, це вже на ваш розсуд.

курячий галантин

Покладіть в блендер сердечка, а до них додайте дрібно порізаний часник та цибулю.

Галантин з курки

Зробіть з цих інгредієнтів фарш, додайте сіль та спеції та ще раз добре перемішайте.

курячий галантин

Далі підготуйте курячу грудку.

Галантин з курки

Шкірку можна лишити, але тоді процес приготування буде складнішим. Тому в цьому рецепті рекомендуємо її зняти.

курячий галантин

Візьміть харчову плівку та викладіть на дошку в 5-6 шарів. Кожен шар добре розгладжуйте, щоб між ними не утворилося повітря.

Галантин з курки

Викладіть на плівку філе, накрийте ще шаром плівки і добре відбийте.

курячий галантин

У вас має вийти такий м’ясний коржик. Підрівняйте його ножем, щоб лишилося місце до країв плівки.

Галантин з курки

Посипте м’ясо сіллю та перцем.

курячий галантин

Викладіть зверху половину фаршу та розрвняйте мокрим ножем.

Галантин з курки

Далі візьміть желатин, який ви заздалегідь замочили.

курячий галантин

Половину викладіть на фарш і також розподіліть ножем.

Галантин з курки

Тепер викладіть начинку, контрасту за кольором. Це може бути кукурудза, зелений горошок, варена морква, гриби, сир, маслини.

курячий галантин

Згорніть м’ясо в рулет за допомогою плівки, добре обмотайте її ще шаром плівки та переконайтеся, що в середині нема повітря.

Галантин з курки

Міцно зав’яжіть кінці та варіть на пару 35-40 хвилин в пароварці або мультиварці. Також можна варити і в невеликій кількості води, але є ризик, що частина соку може витекти. В середині варіння переверніть рулет на інший бік.

курячий галантин

Тим часом візьміть другу частину інгредієнтів і приготуйте другий рулет, викорисавши іншу начинку. Наприклад, солені огірки. Якщо ви заморожували рулети перед приготуванням – додайте до часу варіння ще 10 хвилин, щоб м’ясо встигло розморозитися.

Галантин з курки

Ось такою повинна вийти ваша страва.

курячий галантин

Подавати м’ясо можна з різними гарнірами.

Галантин з курки

Ця закуска подається холодною, тому ви завжди можете порізати її прямо до приходу гостей. Смачного!