Якщо ви шукаєте надійний спосіб як швидко приготувати заварний крем, то сподіваюся, що мій покроково оформлений рецепт з фото знадобиться вам. Свій рецепт я запозичила у кількох французьких шеф-кондитерів. Класичний французький рецепт я трохи змінила під себе і ось, смачний і простий заварний крем Патісьер (Pâtissière), який призначений для перекладання листкових тортів, заповнення еклерів, профітролей, кошиків тощо – вже на моєму столі. ? Якщо приготувати його правильно, то він виходить середньої консистенції і не має стоячих піків. Такий заварний крем з крохмалем можна використовувати як основу для приготування вершкових кремів.
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Ванілін, Вершкове масло, Кукурудзяний крохмаль, Молоко, Цукор, Яйце
Інгредієнти, які нам знадобляться:
- 500 мл 3,6%-4% молока;
- 150 грам цукрового піску + 1 пакет (10 грам) ванільного цукру;
- 1 куряче яйце + 3 жовтки;
- 2 ч. ложки крохмалю кукурудзяного;
- 60 грам борошна пшеничного;
- 50 грам 82% солодковершкового масла.
Як приготувати заварний крем Патісьер
Перше, що потрібно зробити починаючи готувати, в глибоку посудку відокремити жовтки і додати одне ціле яйце. Наступними по черзі додаються цукор і ванілін. Перемішуємо цю суміш ручним вінчиком.
Наступним етапом всипаємо просіяний кукурудзяний крохмаль разом з борошном і перемішуємо. Вливаємо 200 мл холодного молока і все змішуємо до єдиної консистенції.
Залишок молока підігріваємо на вогні майже до кипіння. Дуже повільно (маленькими порціями) вливаємо його в яєчну масу при постійному помішуванні, щоб яйця не заварилася. Потім, переливаємо всю суміш в сотейник і повертаємо на плиту на середній вогонь. Крем потрібно постійно змішувати ручним вінчиком, щоб він рівномірно заварювався. При такому процесі приготування утворення грудочок вдасться уникнути.
Коли заварний крем майже загусне, додаємо масло. Гарненько все перемішуємо до повного поєднання масла по всьому крему.
Готовий заварний крем перекладаємо в пластмасову або скляний посуд і накриваємо харчовою плівкою в контакт.
У такому стані потрібно дати йому охолонути повністю. Плівка потрібна для того, щоб не утворилась щільна шкурка на кремі. Накриття в контакт не дозволить утворитися шкірці і дозволить уникнути утворення конденсату.
Охолоджений заварний крем Патісьер має такий вигляд як на фото. У такому вигляді він повністю готовий до роботи.