Рецепт цього простого овочевого салату містить самі звичайні і доступні всім продукти: картопляю, помідори і перець. Так чому ж називається він французьким? А вся справа в заправці або соусі, яким заправлені овочі. Адже Франція це батьківщина багатьох різних соусів. У цьому салаті основні продукти соусу – сметана і гірчиця.
Інгредієнти: Болгарський перець, Гірчиця, Зелень петрушки, Картопля, Кріп, Перець чорний мелений, Помідори, Родзинки, Рослинна олія, Сіль, Сметана, Цибуля
Кухня: Французька кухня
Як приготувати французький салат з гірчицею
Для приготування французького салату спочатку перець очищаємо від серцевини, помідори очищаємо від шкірки, відварену картоплю очищаємо від шкірки. Всі приготовані овочі нарізаємо невеликими кубиками, додаємо дрібно нарізану ріпчасту цибулю, зелень, родзинки. Солимо і перчимо. Приготовлений французький салат заправляємо сметаною, попередньо змішаною з рослинною олією і гірчицею.
Салат потрібно відставити в холод на деякий час (на 1-2 години), щоб овочі просочилися соусом.
Такий салат у Франції прийнято подавати як гарнір до м’яса або риби.
Цей рецепт приготування французького салату розрахований на 4 порції, які складаються з:
- картопля – 200 гр,
- перець солодкий – 250 гр,
- помідори – 500 гр,
- ріпчаста цибуля – 50 гр,
- зелень петрушки – 50 гр,
- кріп – 50 гр,
- родзинки – 50 гр,
- сметана – 300 гр,
- рослинна олія (краще оливкова) – 50 гр,
- гірчиця – 1 чайна ложка,
- сіль, чорний мелений перець – за смаком.