Французьке рожеве мигдальне тістечко макарон з лимонною начинкою

Невеликі печива чи то тістечка макарун, макарони чи макарон (фр. macaron) – це національний французький білковий десерт. Якщо ви ніколи їх не куштували, то принаймні чули за нього. Я є великою їх прихильницею і раніше завжди купувала в кондитерській. Але нещодавно знайшла рецепт, як робити макарунс вдома. Виявляється, це легше зробити, ніж я думала. Отже, сьогодні пропоную зробити разом зі мною рожеве мигдальне тістечко макарон з лимонною начинкою. Якщо зробити все правильно, то в тістечка виходить хрустка корочка та тягуча серединка, яка тане у роті. Одним словом – смакота! Приготувати справжні макарунс допоможе мій рецепт з покроково зробленими фото.

Щоб зробити лимонний ганаш, потрібні продукти:

  • білий шоколад – 360 г;
  • вершки 33-35 % жирності – 180 г;
  • вершкове масло – 60 г;
  • лимонна цедра – 1/2 лимона.

Щоб зробити лимонну меренгу, потрібні продукти:

  • цукрова пудра – 190 г;
  • ваніль – 1,5 г;
  • мигдалеве борошно – 80 г
  • курячий білок – 66 г;
  • сіль-екстра – 1 г;
  • екстракт лимона – 1 крапля;
  • харчовий барвник – 2 краплі.

Зміст

Як приготувати мигдальне тістечко макарон з лимонною начинкою

Начинка для макарон – лимонний ганаш

Зауважу, що для того, щоб макаруни вийшли вдалими, треба обов’язково дотримуватися рецептури та технології приготування. Першим треба зробити лимонний ганаш. Для цього, вершки підігрівають до температури 80-85°С. В гарячі вершки висипають лимонну цедру та залишають на 10 хвилин.

Мигдальні французькі тістечка макарони

До ємності з білим шоколадом додають вершкове масло. Попередньо масло треба вийняти з холодильника, щоб воно було кімнатної температури.

Мигдальні французькі тістечка макарони

Вершки знов підігрівають до 55-60°С, а потім, через друшляк їх вливають до кухля з шоколадом. Таким чином, вершки проціджуються, щоб у ганаші не лишилося цедри. Почекайте, поки розтане шоколад, перемішайте та дайте охолонути. До того часу, як нам знадобиться ганаш, його ставлять до холодильнику.

Мигдальні французькі тістечка макарони

Білкове тісто з мигдального борошна

Яєчні білки треба збити у піну. Для цього краще взяти кухонний комбайн. Спочатку білки збивають на самій маленькій швидкості і коли на поверхні почнуть з’являтися перші бульбашки, до них додається сіль. Після цього, швидкість прискорюють наполовину та коли маса стане білого кольору, вмикають максимальну швидкість. Білки продовжують збивати поступово додаючи до них цукрову пудру. Тісто для меренги має бути щільним, тримати форму та бути таким, як у мене на фото – з «пташиним дзьобиком» та блискучою, глянцевою поверхнею.

Рожеве французьке тістечко макаронів

На цьому етапі міксер можна відключити, щоб вручну, за допомогою лопатки, обережно ввести у масу більшу частину мигдалевого борошна, екстракт лимону та барвник. Ретельно перемішати, потім, додати те, що лишилося і ще раз ретельно перемішати. Тісто для меренги готове, лишилося тільки перекласти його у харчовий мішок, щоб потім висадити на деко чи килимок для випікання.

Рожеві макаронс з лимонним ароматом

Намагайтеся робити заготовки для макарунс однакового розміру. Для цього тримайте кондитерський мішок вертикально та слідкуйте за тим, щоб кружки виходили однакового діаметру. При випіканні вони мають збільшитись в об’ємі, тому, залишайте між ними достатньо вільного місця. Коли коврик буде повністю заповнений, його залишають на столі на 40-70 хвилин. За цей час меренга трохи підсохне. Перевірити її готовність можна, легенько доторкнувшись до неї пальцем. Якщо до пальця нічого не прилипає, то можна ставити випікатись.

Рожеве французьке тістечко макаронів

Меренгу випікають у духовці при температурі 160°С, але ставити потрібно вже у розігріту духовку. Спочатку випікають впродовж 5 хвилин, потім, на декілька секунд духовку відкривають, щоб вийшла волога. Після цього меренгу тримають у духовці ще 5-6 хвилин. Виймають тоді, коли по краях мигдалевого печива з’явиться «спідничка». Готові заготовки для макарунс розкладають на робочій поверхні. На вигляд вони повинні мати гладку поверхню як зверху, так і знизу.

Рожеве французьке тістечко макаронів

Збираємо французькі тістечка макарони

Лимонний ганаш перекладають у кондитерській мішок, а потім наносять його трохи на одну половинку печива, а другою накривають. Намагайтеся обирати частинки однакового розміру, щоб готові макарунси були охайними.

Рожеве французьке тістечко макаронів

Ось так виглядає мій власноруч зроблений французький десерт макарон з мигдального борошна.

Рожеве французьке тістечко макаронів

Якщо при замішуванні білкової маси, додавати барвники різного кольору, то у вас будуть різнокольорові тістечка. Виглядає це дуже привабливо.

Печиво макарон – відео-рецепти

Якщо вам сподобався покроковий рецепт з фото, то рекомендую ознайомитись з іншими видами тістечка макарон, рецепти яких викладені на нашому сайті. Одночасно пропоную розглянути і інші варіанти приготування вишукано смачного французького десерту.

Рожевий та білий десерт з малиновим ганешем.

Спробуйте приготувати і полуничний макарон.

А це мигдальне тістечко Macaron від CookingTime.

Вдалих та смачних вам десертів!