Справжні шанувальники смаженої риби та інших рибних страв гідно оцінять мій сьогоднішній шедевр – смаженого на сковороді карася. Для різноманітності пропоную додатково нафарширувати випотрошене черевце риби пасерованими овочами. В якості начинки візьмемо прості та доступні компоненти – ріпчасту цибулю та моркву. Докладніше про те, як готується фарширований карась смажений на сковороді розповість покроково оформлений рецепт з фото.
Інгредієнти: Борошно, Карась, Морква, Олія рослинна, Сіль, Цибуля
Нам знадобляться:
- карась (середнього розміру) – 2-3 штуки;
- цибулина ріпчаста – 1 штука;
- морква – 1 штука;
- сіль – за смаком;
- спеції для риби – за бажанням;
- борошно (цільнозернове, для обвалки) – 3-4 ст. лож.;
- олія рослинна –для смаження.
Як приготувати карася смаженого з цибулею і морквою
Перш за все потрібно підготувати тушки риби: випатрати та ретельно вимити. Нутрощі карася необхідно звільнити від наявних чорних плівок, бо вони можуть давати небажану гіркоту та зіпсувати готову страву.
Підготовлені тушки риби солимо та приправляємо спеціями. Відкладаємо карасиків маринуватися та приступаємо до підготовки начинки.
Очищуємо овочі. Цибулю дрібно нашатковуємо, а моркву натираємо на крупній тертці.
Розігріваємо сковороду та відправляємо пасерувати овочеву нарізку до м’якості та прозорості цибулі.
Готовою піджаркою фаршируємо підготовлених карасиків.
Далі, тушки риби обвалюємо у цільнозерновому борошні або панірувальних сухарях.
Викладаємо карасів на розпечену з олією сковороду смажитися на середньому вогні до появи золотистої скоринки.
Приготовлені таким чином смажені карасі можна подавати до столу з улюбленими овочами чи салатами із них в якості самостійної страви. При бажанні, можно доповнити рибку улюбленим гарніром. На мій смак відмінно підійде картопляний, але ви можете обирати будь-який інший за своїм смаком.
Фарширований карась – відео-рецепти
Для тих, хто прагне до різноманіття у смаках, пропонуємо ще два рецепти приготування смажених карасів з начинкою. В кожному рецепті своя начинка і своя технологія приготування. Воно і зрозуміло, адже а першому відео-рецепті смажаться, як і у нас, невеликі карасики.
А у цьому рецепті великий карась спершу смажиться на сковороді, а потім наповнюється фаршем, покривається майонезно-гірчичною намазкою та запікається у духовці.
Готуйте із задоволенням та смачного вам перекусу!