Запечені печериці з баклажанами та сиром – це дуже смачно. Існує багато способів приготування запечених грибів. Ця стаття присвячена рецепту фаршированих шампіньйонів з шинкою та сиром під винним соусом, що має більш святковий характер.
Інгредієнти: Арахіс, Вино біле, Молоко, Морква, Печериці, Сир тертий, Цибуля ріпчаста, Шинка
Готується страва на винній парі, а до столу подається з гарніром і ароматною підливою. Простий рецепт покроково оформлений фото, які служитимуть своєрідною підказкою.
Для приготування страви потрібно підготувати: печериці (краще середні за розміром), шинку, ріпчасту цибулю, коріння селери та моркви й вершкове масло.
Як приготувати фаршировані печериці в духовці
Насамперед, потрібно подрібнити овочі для начинки. Для цього можна скористатися звичайним ножем, але дуже зручно, якщо для цього є чопер. З його допомогою, через декілька секунд вдасться подрібнити нарізані на досить великі шматки селеру та моркву.
У чашу мультиварки слід вкинути шматочок вершкового масла (приблизно, 1 ст. л.). Коли воно розтопиться, до нього потрібно вкинути нарізані моркву та селеру та ввімкнути на пристрої режим “Смаження”.
Подрібнену цибулю також потрібно обсмажити разом з іншими овочами.
Далі, слід подрібнити (в чопері чи вручну) ніжки та обрізки (пластинки та тонкі, ламкі краєчки шапочок) печериць.
Шинки знадобиться приблизно третина чи четвертина від палки. Її також слід подрібнити (в чопері або ножем).
Потім, шинку слід відправити до цибулі, селери та моркви, перемішати все, закрити кришку й продовжувати смажити.
З шинкою та грибами добре поєднувати арахіс, тому їх також варто додати до фаршу. Його потрібно помити та залити киплячою водою. Якщо шкірка погано відходить, то арахіс треба трохи потримати в гарячій воді або проварити в мікрохвильовці протягом 3-5 хвилин. Завдяки цьому, шкірка на горішках стане блідою та втратить притаманну їй гіркуватість.
Подрібнивши арахіс, його також слід вкинути в мультиварку.
Отриману начинку необхідно посолити, поперчити, перемішати та залишити на деякий час, щоб складники добре просочилися ароматами один одного. Після, можна фарширувати печериці.
Шапочки шампіньйонів потрібно було завчасно трохи посолити. Підготовлені, таким чином, гриби потрібно розмістити на змащеному маслом піддоні та наповнити начинкою, а зверху посипати тертим сиром.
В результаті, залишається ще дуже багато начинки. Вона ще потрібна. Встановивши на мультиварці режим “Варка на парі”, в чаші потрібно проварити рештки сиру з 150 грамами білого вина.
Одночасно, протягом 10 хвилин, зверху на встановленому піддоні будуть готуватися фаршировані печериці, під закритою кришкою.
Щоб готові гриби гарніше виглядали, їх можна на 3-4 хвилини помістити в аерогриль (чи духовку), щоб сир став рум’яним. За цей час потрібно довести до готового стану соус. Вино випарується, віддавши свій аромат, а замість нього, щоб він був рідшим, варто влити небагато топленого молока або вершків, довести до кипіння, посолити, поперчити та презентувати подачу.
До насиченого смаку фаршированих грибів з соусом потрібен нейтральний гарнір. Ним може бути картопляне пюре або білий варений рис. Додатковою «літньою» ноткою страви, можуть стати зелень цибулі та свіжі чи мариновані помідори чері.