Смачні домашні налисники з несолодкої начинкою – не просто гарна страва, але ще і відмінний варіант ситно перекусити. Пропонуємо вам зробити на цей раз смачні фаршировані млинці з ліверної ковбасою і подрібненою пасерованою цибулею. Блюдо з такою начинкою виходить не тільки ситним, але і бюджетним, а ще – простим в приготуванні. Мій покроково оформлений рецепт з фото демонструє приготування фаршированих млинців з начинкою з ліверу.
Інгредієнти: Борошно, Вода, Зелень, Лівер, Олія рослинна, Сіль, Цибуля, Цукор, Яйце
Складові:
- яйце (за розміром – стандартне) – пару штук;
- борошно (використовується пшеничне, в/ґатунку) – 1 склянка;
- молоко + вода тепла – по склянці;
- сіль – 1 ч. ложка;
- цукор-пісок – 0,5 ч. ложки;
- олія рослинна – 2 ст. ложки в тісто + для пасерування.
Для начинки:
- ліверна ковбаса – 200 гр;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- зелень (будь-яка, свіжа) – за бажанням.
Зміст
Як приготувати млинці з ліверної ковбасою та цибулею
Тонкі млинці на молоці і воді
В принципі, замісити несолодке тісто для млинців з начинкою можна і за вашим улюбленим рецептом, але можете скористатись і нашим. А наш спосіб такий: в миску забиваємо пару курячих яйця. Кидаємо сіль і трохи цукру.
Доливаємо молоко + теплу воду. Гарненько перемішуємо вінчиком.
Додаємо заздалегідь пропущене через сито борошно.
Замішуємо млинцеве тісто. В кінці додаємо трохи олії.
Смажимо млинці як зазвичай – з двох боків. Спечені за цим рецептом млинці виходять тонкі, еластичні та красиві. Складаємо їх на тарілочку.
Начинка для млинців з ліверної ковбаси та цибулі
Паралельно з млинцями можна зробити ліверну начинку. Спершу потрібно обсмажити на сковорідці дрібно нашатковану цибулю, а потім, викласти до неї ковбасу, нарізану кубиками. Посмажити помішуючи 2-3 хвилини. Охолоджуємо начинку з ліверної ковбаси. В холодну додаємо дрібно нарізану зелень і ще раз перемішуємо. Столову ложку готової ліверної начинки викладаємо на одну сторону млинця.
Звертаємо блінчик конвертиком.
Ситні фаршировані налисники з ліверної ковбасою готові! Пригощайтеся на здоров’я!
Подавати на стіл фаршировані млинці з ліверної ковбасою можна зі сметаною або вашими улюбленими соусами. Хоча, як на мене, то і просто так їх їсти одне задоволення. 🙂