Пропонуємо урізноманітнити осіннє меню смачними і ситними домашніми млинцями з грибною начинкою. Чому «осіннє» меню? Справа в тому, що основний гастрономічний інгредієнт нашої начинки для млинців – це свіжі гриби. У нас – це осінні опеньки. 🙂 Але ви можете взяти і будь-які інші грибочки.
Інгредієнти: Гриби, Млинці, Олія рослинна, Сир, Сіль, Спеції, Цибуля
Правде, тоді наш “осінній” рецепт перетвориться в універсальний. Адже, якщо свіжі гриби продаються в супермаркеті цілий рік, то і смачні фаршировані млинці з грибами і сиром можна робити цілий рік. ?
У рецепті, в процесі приготування начинки, ми попередньо обсмажуємо опеньки спільно з подрібненою цибулею, а потім, доповнюємо натертим сиром. Така сирно-грибна начинка проста в приготуванні, а фаршировані млинці з грибами і сиром виходять дуже привабливими не тільки за смаковими якостями. Як готувати таке блюдо демонструє покроково оформлений рецепт з фото!
Складові страви:
- млинці тонкі для фарширування – 10-15 шт.;
- свіжі гриби (опеньки) – 200 гр;
- сир твердий (підходить любий) – 100 гр;
- цибуля-ріпка – 1 шт.;
- масло рослинне – 25 мл;
- сіль і бажані спеції – за бажанням.
Як приготувати фаршировані млинці з грибами і сиром
Використовуючи відповідний рецепт нашого сайту або свій улюблений, випікаємо тонкі налисники, які в подальшому будемо фарширувати сирно-грибною начинкою. Їх можна напекти на молоці або ж просто на воді. Тонкі млинці зі сковороди складаємо на тарілці стопкою.
Грибну начинку для млинців готувати починаємо з того, що опеньки промиваємо, видаляємо листочки та інше сміття, зрізуємо ніжки. Перекладаємо підготовлені гриби на дощечку і нарізаємо шматочками або смужками.
На сковороді трішки підігріваємо рослинне масло. Грибну нарізку перекладаємо для обсмажування на сковороду. Доповнюємо опеньки подрібненою ріпчастою цибулею. Інгредієнти заправляємо спеціями. Не потрібно багато солити! Пам’ятайте, що ми будемо додавати у грибний фарш ще і тертий твердий сир, а він може бути досить солоним. Помішуючи, грибочки з цибулею обсмажуємо до готовності.
Паралельно на терці подрібнюємо шматок сиру.
У мисці з’єднуємо гриби зі сковороди з натертим сиром. Перемішуємо. Під впливом високої температури сир стане плавитися – наша несолодка начинка для млинців готова.
Ще гаряча начинка з грибів і сиру відразу викладається на налисники.
Звертаємо млинці з начинкою з грибів та сиру у вигляді конверту.
Такий ось простий у мене рецепт фаршированих млинців.
Приємного всім перекусу!