Фаршировані каннеллоні в вершковому соусі з зеленню

Фаршировані каннеллоні є однією з найпопулярніших страв в італійській кухні. Начиняти їх можна чим завгодно. Варто скористатися пропозицією приготувати каннеллоні з фаршем з курячого філе та копченої груднинки. Варто зауважити, що італійці, безумовно, знаються на кулінарії неабияк. Для того щоб по-справжньому відчути смак їхнього шедевру в себе на кухні, потрібно просто приготувати фаршировані каннеллоні в духовці в вершковому соусі з зеленню. Детальний рецепт з покроковими фото в цьому допоможе.

Складники:

  • 250 грамів каннеллоні (1 упакування);

Для начинки:

  • 3 цибулини шалот;
  • четвертинка перцю чилі;
  • 800 грамів курячого філе;
  • 200 грамів сиру (11% жирності);
  • половинка пучка кропу;
  • 250 грамів молодого сиру (напівтвердого);
  • 3 ст. л. сметани (20% жирності);
  • 1 ч.ложка дрібної солі;
  • чверть ч. л. чорного меленого перцю;
  • 1 стеблинка чебрецю.

Для вершкового соусу:

  • 500 мілілітрів молока (4% жирності);
  • 2 ст. л. пшеничної муки (без верха);
  • 50 грамів вершкового масла (72,5% жирності);
  • чверть ч. л. морської солі;
  • пів ч. л. куркуми.

Як приготувати каннеллоні з фаршем в духовці

Як готувати начинку-фарш для каннеллоні

На розігрітій олії необхідно обсмажити до прозорого відтінку цибулю шалот нарізану на кубики й відразу ж після цього додати її до фаршу з курячого філе.

Потім, потрібно 100 грамів тертого сиру висипати на фарш, поруч покласти молодий сир і сметану, посипати все необхідними спеціями та перемішати. Сюди ж слід висипати подрібнений кріп (половину порції).

готуємо начинку

Отриманою начинкою варто наповнити каннеллоні, для цього зручно скористатися чайною ложкою.

фаршируємо каннеллони

Іншу половину сиру слід натерти в окремий посуд і розділити на три рівні частинки. М’ясну начинку, що залишилась, потрібно викласти в жаростійку форму, щедро змащену маслом і посипати однією частиною сиру.

Викладаємо начинку в форму

Після цього, потрібно розмістити половину начинених фаршем каннеллоні та посипаємо їх другою порцією сиру.

Перший шар каннеллони

Як зробити вершковий соус

У ківшику слід розтопити масло й всипати борошно. Перемішуючи масу вінчиком, необхідно дочекатися доки вона матиме вигляд крему й тоді можна вливати до неї холодне молоко, всипати сіль і куркуму. Не варто забувати час від часу помішувати соус, щоб він загусав рівномірно.

Далі, пів порції соусу в гарячому вигляді необхідно вилити на каннеллоні. Поті, викласти другу половину каннеллоні, посипати їх сиром і покрити соусом.

Каннеллоні перед запіканням

На фото добре видно, яким повинен бути режим духовки.

режим духовки

Страва в вершковому соусі повинна запікатися протягом 40 хвилин. Після цього, їх відразу ж потрібно вийняти з духовки.

Фаршировані каннеллони під вершковим соусом з зеленню

Готові фаршировані каннеллоні потрібно розділити на порції та викласти на порційні тарілки.

Фаршировані каннеллони під вершковим соусом з зеленню

Зверху страву варто щедро посипати кропом. Шматочок вишуканої італійської кухні дуже легко побачити на кожному українському столі.