Фаршировані каннеллоні є однією з найпопулярніших страв в італійській кухні. Начиняти їх можна чим завгодно. Варто скористатися пропозицією приготувати каннеллоні з фаршем з курячого філе та копченої груднинки. Варто зауважити, що італійці, безумовно, знаються на кулінарії неабияк. Для того щоб по-справжньому відчути смак їхнього шедевру в себе на кухні, потрібно просто приготувати фаршировані каннеллоні в духовці в вершковому соусі з зеленню. Детальний рецепт з покроковими фото в цьому допоможе.
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Вершкове масло, Зелень, Каннеллоні, Кріп, Куряча грудка, Молоко, Перець чорний мелений, Сир, Сіль, Сметана, Спеції, Цибуля
Кухня: Італійська кухня
Складники:
- 250 грамів каннеллоні (1 упакування);
Для начинки:
- 3 цибулини шалот;
- четвертинка перцю чилі;
- 800 грамів курячого філе;
- 200 грамів сиру (11% жирності);
- половинка пучка кропу;
- 250 грамів молодого сиру (напівтвердого);
- 3 ст. л. сметани (20% жирності);
- 1 ч.ложка дрібної солі;
- чверть ч. л. чорного меленого перцю;
- 1 стеблинка чебрецю.
Для вершкового соусу:
- 500 мілілітрів молока (4% жирності);
- 2 ст. л. пшеничної муки (без верха);
- 50 грамів вершкового масла (72,5% жирності);
- чверть ч. л. морської солі;
- пів ч. л. куркуми.
Зміст
Як приготувати каннеллоні з фаршем в духовці
Як готувати начинку-фарш для каннеллоні
На розігрітій олії необхідно обсмажити до прозорого відтінку цибулю шалот нарізану на кубики й відразу ж після цього додати її до фаршу з курячого філе.
Потім, потрібно 100 грамів тертого сиру висипати на фарш, поруч покласти молодий сир і сметану, посипати все необхідними спеціями та перемішати. Сюди ж слід висипати подрібнений кріп (половину порції).
Отриманою начинкою варто наповнити каннеллоні, для цього зручно скористатися чайною ложкою.
Іншу половину сиру слід натерти в окремий посуд і розділити на три рівні частинки. М’ясну начинку, що залишилась, потрібно викласти в жаростійку форму, щедро змащену маслом і посипати однією частиною сиру.
Після цього, потрібно розмістити половину начинених фаршем каннеллоні та посипаємо їх другою порцією сиру.
Як зробити вершковий соус
У ківшику слід розтопити масло й всипати борошно. Перемішуючи масу вінчиком, необхідно дочекатися доки вона матиме вигляд крему й тоді можна вливати до неї холодне молоко, всипати сіль і куркуму. Не варто забувати час від часу помішувати соус, щоб він загусав рівномірно.
Далі, пів порції соусу в гарячому вигляді необхідно вилити на каннеллоні. Поті, викласти другу половину каннеллоні, посипати їх сиром і покрити соусом.
На фото добре видно, яким повинен бути режим духовки.
Страва в вершковому соусі повинна запікатися протягом 40 хвилин. Після цього, їх відразу ж потрібно вийняти з духовки.
Готові фаршировані каннеллоні потрібно розділити на порції та викласти на порційні тарілки.
Зверху страву варто щедро посипати кропом. Шматочок вишуканої італійської кухні дуже легко побачити на кожному українському столі.