Фарширована курка з яблуками в духовці – запечена в рукаві в медово-апельсиновому маринаді

Курка запечена цілком у медово-апельсиновому соусі стане хорошим доповненням будь-якого святкового застілля. Страва виходить смачною і дуже ароматною. Запечена курка подається на стіл на великому блюді. Покроковий рецепт з фото допоможе з приготуванням цієї страви.

Інгредієнти:

Фарширована курка з яблуками в духовці - запечена в рукаві в медово-апельсиновому маринаді

  • гуньба сінна (пажитник) – 5 г;
  • курка – 1 шт.;
  • апельсин – 1 шт.;
  • цибуля – 2 шт.;
  • ягоди ялівцю – 5 шт.;
  • яблуко – 1 шт.;
  • чебрець – 4 гілочки;
  • гострий томатний соус – 2 ч.л.;
  • мед – 1 ст.л.;
  • спеції для курки – 1 ч.л.

Як приготувати курку з яблуками в духовці в рукаві

Насамперед приготуймо начинку для курки. Для цього необхідно очистити яблука і цибулю, підготувати гілочки чебрецю.

Курка в медово-апельсиновому маринаді з яблуками

Далі нарізаємо яблуко тонкими часточками.

Курка в медово-апельсиновому маринаді з яблуками

Потім нарізаємо поздовжніми півкільцями цибулю.

Курка в медово-апельсиновому маринаді з яблуками

Змішуємо яблука з цибулею, чебрецем, розчавленими ягодами ялівцю, сіллю, спеціями й перцем.

Курка в медово-апельсиновому маринаді з яблуками

Начиняємо курку готовою яблучною сумішшю.

Фарширована курка з яблуками в духовці - запечена в рукаві в медово-апельсиновому маринаді

Далі потрібно приготувати соус.  Для цього з’єднуємо апельсиновий сік з чебрецем, медом, спеціями, сіллю за смаком і гострим соусом.

Фарширована курка з яблуками в духовці - запечена в рукаві в медово-апельсиновому маринаді

Обмазуємо курку приготованим соусом. Залишки соусу можна влити в середину курки, до яблук. Потім поміщаємо її в рукав для запікання і готуємо в духовці при 180 градусах не менше, ніж півтори години.

Фарширована курка з яблуками в духовці - запечена в рукаві в медово-апельсиновому маринаді

Готову страву потрібно вийняти з пакета, полити готовою підливою і залишити на 10 хвилин відпочити.

Фарширована курка з яблуками в духовці - запечена в рукаві в медово-апельсиновому маринаді

Тушку можна нарізати або подавати до столу в цілому вигляді.

Фарширована курка з яблуками в духовці - запечена в рукаві в медово-апельсиновому маринаді

Смачна й неймовірно соковита курка з яблуками в апельсиновому соусі стане зіркою будь-якого святкового столу. Подавати страву потрібно гарячою, разом з підливою. Усього декілька годин  — і ароматна фарширована курочка вже на вашому столі!