Курка запечена цілком у медово-апельсиновому соусі стане хорошим доповненням будь-якого святкового застілля. Страва виходить смачною і дуже ароматною. Запечена курка подається на стіл на великому блюді. Покроковий рецепт з фото допоможе з приготуванням цієї страви.
Інгредієнти: Апельсини, Курка, Мед, Пажитник, Сіль, Соус, Спеції для курки, Цибуля ріпчаста, Чебрець, Яблука, Ялівець
Інгредієнти:
- гуньба сінна (пажитник) – 5 г;
- курка – 1 шт.;
- апельсин – 1 шт.;
- цибуля – 2 шт.;
- ягоди ялівцю – 5 шт.;
- яблуко – 1 шт.;
- чебрець – 4 гілочки;
- гострий томатний соус – 2 ч.л.;
- мед – 1 ст.л.;
- спеції для курки – 1 ч.л.
Як приготувати курку з яблуками в духовці в рукаві
Насамперед приготуймо начинку для курки. Для цього необхідно очистити яблука і цибулю, підготувати гілочки чебрецю.
Далі нарізаємо яблуко тонкими часточками.
Потім нарізаємо поздовжніми півкільцями цибулю.
Змішуємо яблука з цибулею, чебрецем, розчавленими ягодами ялівцю, сіллю, спеціями й перцем.
Начиняємо курку готовою яблучною сумішшю.
Далі потрібно приготувати соус. Для цього з’єднуємо апельсиновий сік з чебрецем, медом, спеціями, сіллю за смаком і гострим соусом.
Обмазуємо курку приготованим соусом. Залишки соусу можна влити в середину курки, до яблук. Потім поміщаємо її в рукав для запікання і готуємо в духовці при 180 градусах не менше, ніж півтори години.
Готову страву потрібно вийняти з пакета, полити готовою підливою і залишити на 10 хвилин відпочити.
Тушку можна нарізати або подавати до столу в цілому вигляді.
Смачна й неймовірно соковита курка з яблуками в апельсиновому соусі стане зіркою будь-якого святкового столу. Подавати страву потрібно гарячою, разом з підливою. Усього декілька годин — і ароматна фарширована курочка вже на вашому столі!