Фарширована курка без кісток в духовці – це хоч і не простий, але дуже смачний рецепт. Щоб все вийшло ідеально, треба просто знати правила, про які ми зараз і разкажемо.
Інгредієнти: Вершкове масло, Гречка, Гриби, Курка, Пиво світле, Сіль, Спеції для курки, Цибуля
Для фарширування візьміть гречку та гриби. Цибулю треба смажити на вершковому маслі, а для запікання використати пиво.
Зміст
Як приготувати фаршировану курку без кісток
Для приготування начинки треба взяти сковорідку, казан чи мультиварку.
Поріжте цибулю на кубики та посмажте її на вершковому маслі.
Також поріжте пластинками печериці. До речі можете брати як свіжі так і сушені або морожені. Тільки сушені треба попередньо замочити.
Просмажте цибулю під кришкою 10 хвилин, додайте гриби, закрийте кришку, готуйте ще 5 хвилин, перемішайте і потримайте ще 10 хвилин.
В процесі тушкування має виділитися багато соку.
Додайте в чашу склянку гречки.
Далі додайте сіль, цукор, суміш сушених овочів і коріння, перець за бажанням. Долийте склянку окропу, накрийте кришку та почекайте, доки каша не буде готова.
Ось така начинка має у вас вийти.
Як обробити курку без кісток
Курку треба просушити паперовими рушниками, потім покласти на живіт та надрізати тушку вздовж хребта від шиї до хвоста.
Підріжте м’ясо з каркаса, відокремте плечовий і стегновий суглоби.
Відокремлюйте м’ясо з ніжки, рухаючись від стегнового суглоба вниз. При цьому, тягніть за кісточку, щоб м’ясо з шкірою виверталися, наче панчоха.
На гомілці м’ясо з кістки необхідно зішкребти до суглоба, відрубати його, а стегнову кістку з колінним суглобом вітягнути. Далі виверніть ніжку назад, шкірою назовні.
Якщо патах великий, то варто витягти кістки і з крил. В крилі суглоб рубати не треба, а все інше рекомендуємо зробити, як і у випадку з гомілкою.
Врешті у вас має вийти ось така тушка. Добре її помийте і обсушіть рушником.
Хвіст можна відрізати або лишити. Далі зашийте міцною ниткою фабричний розріз а також отвір від хвоста, якщо ви його відрізали.
Далі переверніть пташку спинкою вгору, підріжте мале філе, і вистеліть ним місця біля черевного шва, де на шкірі немає м’ясного шару.
Посоліть та поперчіть тушку, додайте спеції за смаком та можете фарширувати.
Як фарширувати курку без кісток
Спочатку фаршем набийте порожнини від кісток в кінцівках, потім рівномірно розподіліть його всередині тулуба.
Далі зашийте тушку.
Викладіть тушку в деко, полийте окропом, що тільки-но закипів, почекайте 2 хвилини, переверніть курку та полийте окропом з іншої сторони.
Завдяки окропу тушка набуває нормальної підтягнутої форми.
Поставте курку в духовку чи аерогриль, налийте в деко трохи пива та час від часу поливайте курку пивом зверху. Випікайте до готовності.
Ось така рум’яна курочка у вас має вийти.
Страва дуже смачна, ароматна, з хрусткою скоринкою.
Подавати курку треба з соусом та зеленню.
Цієї закуски надовго вистачить і вона точно всім сподобається.