Фарширована курка без кісток в духовці

Фарширована курка без кісток в духовці – це хоч і не простий, але дуже смачний рецепт. Щоб все вийшло ідеально, треба просто знати правила, про які ми зараз і разкажемо.

Для фарширування візьміть гречку та гриби. Цибулю треба смажити на вершковому маслі, а для запікання використати пиво.

Фарширована курка без кісток в духовці

Зміст

Як приготувати фаршировану курку без кісток

Для приготування начинки треба взяти сковорідку, казан чи мультиварку.

Поріжте цибулю на кубики та посмажте її на вершковому маслі.

Запечена курка без кісток, фарширована грибами і гречкою

Також поріжте пластинками печериці. До речі можете брати як свіжі так і сушені або морожені. Тільки сушені треба попередньо замочити.

Фарширована курка без кісток в духовці

Просмажте цибулю під кришкою 10 хвилин, додайте гриби, закрийте кришку, готуйте ще 5 хвилин, перемішайте і потримайте ще 10 хвилин.

Запечена курка без кісток, фарширована грибами і гречкою

В процесі тушкування  має виділитися багато соку.

Фарширована курка без кісток в духовці

Додайте в чашу склянку гречки.

Запечена курка без кісток, фарширована грибами і гречкою

Далі додайте сіль, цукор, суміш сушених овочів і коріння, перець за бажанням. Долийте склянку окропу, накрийте кришку та почекайте, доки каша не буде готова.

Фарширована курка без кісток в духовці

Ось така начинка має у вас вийти.

Запечена курка без кісток, фарширована грибами і гречкою

Як обробити курку без кісток

Курку треба просушити паперовими рушниками, потім покласти на живіт та надрізати тушку вздовж хребта від шиї до хвоста.

Фарширована курка без кісток в духовці

Підріжте м’ясо з каркаса, відокремте плечовий і стегновий суглоби.

Запечена курка без кісток, фарширована грибами і гречкою

Відокремлюйте м’ясо з ніжки, рухаючись від стегнового суглоба вниз. При цьому, тягніть за кісточку, щоб м’ясо з шкірою виверталися, наче панчоха.

Фарширована курка без кісток в духовці

На гомілці м’ясо з кістки необхідно зішкребти до суглоба, відрубати його, а стегнову кістку з колінним суглобом вітягнути. Далі виверніть ніжку назад, шкірою назовні.

Запечена курка без кісток, фарширована грибами і гречкою

Якщо патах великий, то варто витягти кістки і з крил. В крилі суглоб рубати не треба, а все інше рекомендуємо зробити, як і у випадку з гомілкою.

Врешті у вас має вийти ось така тушка. Добре її помийте і обсушіть  рушником.

Фарширована курка без кісток в духовці

Хвіст можна відрізати або лишити. Далі зашийте міцною ниткою фабричний розріз а також отвір від хвоста, якщо ви його відрізали.

Запечена курка без кісток, фарширована грибами і гречкою

Далі переверніть пташку спинкою вгору, підріжте мале філе, і вистеліть ним  місця біля черевного шва, де на шкірі немає м’ясного шару.

Фарширована курка без кісток в духовці

Посоліть та поперчіть тушку, додайте спеції за смаком та можете фарширувати.

Запечена курка без кісток, фарширована грибами і гречкою

Як фарширувати курку без кісток

Спочатку фаршем набийте порожнини від кісток в кінцівках, потім рівномірно розподіліть його всередині тулуба.

Фарширована курка без кісток в духовці

Далі зашийте тушку.

Запечена курка без кісток, фарширована грибами і гречкою

Викладіть тушку в деко, полийте окропом, що тільки-но закипів, почекайте 2 хвилини, переверніть курку та полийте окропом з іншої сторони.

Фарширована курка без кісток в духовці

Завдяки окропу тушка набуває нормальної підтягнутої форми.

Запечена курка без кісток, фарширована грибами і гречкою

Поставте курку в духовку чи аерогриль, налийте в деко трохи пива та час від часу поливайте курку пивом зверху. Випікайте до готовності.

Фарширована курка без кісток в духовці

Ось така рум’яна курочка у вас має вийти.

Запечена курка без кісток, фарширована грибами і гречкою

Страва дуже смачна, ароматна, з хрусткою скоринкою.

Фарширована курка без кісток в духовці

Подавати курку треба з соусом та зеленню.

Запечена курка без кісток, фарширована грибами і гречкою

Цієї закуски надовго вистачить і вона точно всім сподобається.