Ескарго - просте приготування равликів по-французськи в домашніх умовах

Ескарго – просте приготування равликів по-французськи в домашніх умовах

Зараз буду готувати, а одночасно і розповім про нюанси заготівлі на зиму, такого незвичайного продукта, як виноградні або садові равлики. Приклавши трохи зусиль, можна за один раз заготувати і порадувати домашніх екзотичною для нас, але традиційною для Франції, дієтичною і смачною стравою з равликів під назвою ескарго. Приготувати її не складніше, ніж відварити річкових раків. Для того, щоб французька страва з равликів з’явилась на вашому столі знадобиться всього лише 35-40 хвилин.

Садових або виноградних равликів варто збирати в кінці літа або на початку осені. Знайти цих носіїв дієтичного і смачного м’яса можна в тінистих місцях, в виноградниках, садках, поблизу водойм. Збирати равликів потрібно в відро з кришкою – приблизно шість равликів на одну порцію.

Як приготувати равликів

Для початку потрібно вимити равликів і повернути назад в чисте відро з кришкою, щоб тваринки не втекли. Повторюємо процедуру декілька разів на день протягом трьох-чотирьох днів. В цей період равликів не годують. Таким чином, вони повністю очистяться від раніше з’їденого.

Блюдо з равликів ескарго

На п’яту добу миємо равликів ще раз.

приготування равликів

Закидаємо равликів в окріп, добре підсолений. На поверхні води з’явиться багато піни через виділений слиз. Так і повинно бути.

приготування равликів

Через п’ять хвилин після повторного закипання підсоленої води виймаємо равликів і ще раз промиваємо.

приготування равликів

Виймаємо вміст мушлі за допомогою пінцета.

приготування равликів

приготування равликів

Відрізаємо ногу равлика, тільки вона придатна для вживання.

Блюдо з равликів ескарго

Отримане равликове філе відварюємо в підсоленій воді разом з лавровим листом на протязі 30 хвилин.

приготування равликів

Порожні мушлі добре вимиваємо від слизу і виварюємо близько години в воді з двома столовими ложками харчової соди.

Поки відварюється філе і виварюються мушлі, готуємо соус (або, як називають цю суміш, пасту) з зелені і масла. Для початку миємо зелень.

приготування равликів

Нарізаємо зелень і викладаємо в блендер.

приготування равликів

Додаємо сіль за смаком і вершкове масло.

приготування равликів

Взбиваємо суміш до однорідності.

приготування равликів

Фаршируємо виварені мушлі відвареним равликовим філе і зеленим маслом.

приготування равликів

У черепашку вкладаємо масло, шматочок філе равлика, знову масло. Таким чином заповнюємо всі мушлі.

Блюдо з равликів ескарго

Щоб приготувати равликів по-французьки, вишукану страву ескарго, потрібно відправити фаршировані равлики в духову піч, розігріту до 150 градусів. Отвір кожної мушлі попередньо треба накрити шматочком сиру. Запікаємо мушлі до повного розплавлення сиру. Подаємо незвичайну страву до столу разом з білим хлібом, на який можна виливати ароматне масло з мушль.

Блюдо з равликів ескарго

Таку оригінальну страву з равликів можна заготувати на зиму або про запас. Для цього фаршировані мушлі викладаємо в посуд для заморожування і відправляємо в морозильну камеру. Вже через добу заморожені равлики можна зсипати в один пакетик і використати в будь-який зручний час. Екзотична, але смачна страва з равликів, прийде вам на поміч кожен раз, коли вам потрібно здивувати гостей чимось незвичайним, цікавим та святковим.

Підсумовуючи, хочу запропонувати вам до перегляду ще й відео-рецепт з ютуб-каналу “Риболовля в Радомишлі”.

Теперь ви знаєте як приготувати вдома живих або заморожених равликів легко, просто та смачно.