Двоколірні млинці Зебра - смугасті, з шоколадними візерунками

Двоколірні млинці Зебра – смугасті, з шоколадними візерунками

По можливості, я намагаюся радувати свою сім’ю будь-яким новим, цікавим і незвичним рецептом млинців. Наприклад, мої діти фанати мультика “Мадагаскар” і вони дуже люблять, коли я печу смачні, дуже симпатичні та незвичні смугасті млинці Зебра. Запитайте чому «Зебра», та тому, що на традиційних білих млинці, заведених на молоці, я роблю візерунки з шоколадного тіста. Милі господині, спеціально для вас викладаю свій перевірений рецепт з покроково зробленими фото, який допоможе кожному швидко і просто спекти симпатичні ніжні і апетитні смугасті двоколірні млинці з шоколадним візерунком.

Складові продукти:

Незвичайні двоколірні млинці Зебра з шоколадними візерунками

  • молоко – 800 мл;
  • порошок какао – 1 ст. л.;
  • цукор-пісок – 150 гр;
  • яйця – 5 шт.;
  • олія соняшникова – 150 мл;
  • сода – 1 ч.л.;
  • борошно – 350 гр.

Як приготувати млинці Зебра

Приготування млинцевого тіста почнемо з того, що в блендері збиваємо заздалегідь охолоджені в холодильнику курячі яйця з цукром і содою.

Незвичайні млинці Зебра

Для недосвідчених кулінарок роз’ясню, яйця треба трохи охолодити для того, щоб вони згодом легко збивалися і, відповідно, тісто для млинців вийде повітряне, з безліччю дірочок. З такого тіста млинці виходять ну дуже смачні.

Далі, в чашу блендера вливаємо молоко, олію соняшникову та збиваємо вже все разом.

Незвичайні двоколірні млинці Зебра з шоколадними візерунками

Потім, додаємо заздалегідь просіяне борошно. Додаємо його невеликими порціями і збиваємо.

Незвичайні млинці Зебра

Готове млинцеве тісто переливаємо в глибоку миску, але не повністю. Приблизно 1/3 об’єма залишаємо в блендері. Додаємо в чашу блендера какао порошок і збиваємо на великих оборотах, щоб какао гарненько розійшлося.

Незвичайні двоколірні млинці Зебра з шоколадними візерунками

У підсумку, у нас вийшло біле млинцеве тісто і шоколадне.

Незвичайні млинці Зебра

І так, перш ніж спекти млинці, спочатку добре прогріваємо сковороду на вогні і перед першим млинцем, зовсім трошки, змащуємо її салом або олією. Біле тісто набираємо в ополоник, наливаємо на сковороду так, щоб воно тоненьким рівним шаром розподілилося по всій поверхні сковороди.

Потім, столовою ложкою з іншої миски зачерпує шоколадне тісто і наливаємо його на білий млинець, як показано на фото. Я зробила візерунок по колу, від середини млинця до країв, але ви можете “малювати” будь-який візерунок.

Незвичайні двоколірні млинці Зебра з шоколадними візерунками

За цей час млинець, звичайно, встигає пропектися з одного боку. Піддягаємо його акуратненько вилочкою, чи краще ножиком, та перевертаємо на інший бік і печемо на великому вогні ще одну-дві хвилини.

Незвичайні млинці Зебра

Якщо у Вас залишилося шоколадного тіста занадто багато, то можна спекти кілька темних млинців роблячи на них смужки з білого тіста. Шоколадні млинці Зебра печемо за тим же принципом, що і світлі.

Незвичайні двоколірні млинці Зебра з шоколадними візерунками

У мене вийшла ціла гора гарненьких, ніжних і смачних смугастих двоколірних блінчиків.

Двоколірні млинці Зебра - смугасті, з шоколадними візерунками

Зазвичай, перед подачею я завертаю свої тонкі смугасті млинці конвертиком. Так їх і їсти зручно, да і виглядають вони ще смачніше.

Двоколірні млинці Зебра - смугасті, з шоколадними візерунками

До гарячих свіжоспеченим налисників дуже доречно подати сметану або свіжі вершки.

Двоколірні млинці Зебра - смугасті, з шоколадними візерунками

Думаю, що ваші домашні будуть від незвичної та смачної страви, просто, в захваті. 🙂