Сьогодні представляю на суд любителів хінкалі, мантів та пельменів свій улюблений рецепт дуже еластичного прісного тіста, з якого також можна готувати і вареники. Як ви, мабуть, вже помітили на фото, тісто не традиційне однотонне. Ми поєднаємо класичне біле та оригінальне зелене.
Для замісу я скористаюся хлібопічкою. Але, в принципі, тісто можна легко приготувати просто вручну. Головне, дотримуватися наведеного складу компонентів. За допомогою мого оформленого покроково фото-рецепту, кожна господиня зможе легко приготувати таке цікаве двоколірне тісто для смачних мантів і хінкалі, пельменів та вареників.
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Вода, Зелень петрушки, Оливкова олія, Сіль, Яйце
Для замішування нам знадобляться:
- холодна питна вода – 210 мл;
- куряче яйце (категорії С-0) – 1 шт.;
- оливкова олія – 1 ст.л.;
- пшеничне борошно в/г – 450 гр;
- дрібна сіль – 1 ч.л.;
- зелень (петрушка або шпинат) – 1 пучок.
Зміст
Як приготувати кольорове тісто для мантів, хінкалі, вареників і пельменів в хлібопічці
Для більш швидкого замісу буду використовувати хлібопічку із звичайною прямою насадкою.
В чашу пристрою засипаємо просіяне борошно, вбиваємо яйце, додаємо сіль та оливкову олію.
Розміщуємо чашу безпосередньо в хлібопічці та доливаємо порцію води. Для замісу еластичного тіста скористаємося програмою «пельмені». Процес замішування займе, приблизно, 20 хвилин.
Правильно вимішане прісне тісто не повинно прилипати до рук. Дістаємо його з чаші хлібопічки та загортаємо у харчову плівку. З наведеного складу продуктів у мене вийшло 711 грамів тіста.
Другу порцію тіста зробимо зеленого кольору. Для цього, склянку води відправляємо охолоджуватися в морозильну камеру. Закладку інгредієнтів в хлібопіч проводимо згідно наведеному вище алгоритму. Коли справа дійде до води, 50 мл заливаємо в чашу блендера, додаємо пучок зелені та збиваємо в однорідну зелену кашку. Доливаємо решту холодної води та повторно збиваємо отриману масу.
Після цього, зелену рідину виливаємо в чашу хлібопічки до інших компонентів тіста. Повторюємо заміс в режимі «пельмені» тривалістю 20 хвилин.
Готове зелене тісто виймаємо з чаші, огортаємо плівкою та теж зважуємо. Дана порція вийшла трохи важчою за рахунок петрушки – 744 грами.
Порції класичного та зеленого тіста можна використовувати окремо для приготування пельменів чи хінкалі, можна заморозити про запас та приготувати в потрібний час вареники чи манти.
Але я цього разу буду робити різнокольорове тісто. Для цього, зелене тісто розкачуємо товстим пластом та викладаємо в середину ковбаску білого тіста.
Зеленим тістом вкриваємо безбарвну порцію тіста та ретельно зліпляємо краї. Отриману ковбаску загортаємо в плівку та відправляємо в холодильник, приблизно, на годину.
За цей час тісто не лише відпочине, а ще й добре склеїться докупи.
Таку ковбаску можна нарізати порційними шматочками та ліпити різнобарвні вареники та пельмені, хінкалі та манти.
Двоколірне тісто для пельменей … – відео-рецепти
Всім бажаючим цей відео-рецепт допоможе опанувати і ще один спосіб приготування незвичного та оригінального двоколірного тіста. Всі секрети розкривати не буду, скажу лише, що зелене тісто замішують на огірках.
Хочу дати ще два способи як замісити тісто на шпинаті – просто і правильно. Всі подальші варіанти відрізняються від запропонованих вище.