Приготувати буряковий салат з часником і сиром за цим рецептом дуже просто, а в результаті можна отримати чудовий смак. Є два способи приготування такого салату: з сирого або вареного коренеплоду. Моя родина любить салат з вареного буряка. Свій рецепт, як швидко зробити смачний салат з вареного буряка з часником, майонезом і сиром я доповнила для наочності фото, які зробила у процесі приготування.
Інгредієнти: Буряк, Вода, Майонез, Сир, Сіль морська, Часник
Як приготувати буряковий салат з часником і сиром
Я взяла два коренеплоди середнього розміру, гарненько вимила їх щіткою для овочів. А чи відомо Вам, що найсмачніший буряк саме маленький та середній, на нього ще кажуть «їстівний», а коренеплід великого розміру вважається кормовим.
Очищаємо бурячки від шкірки за допомогою ножа або овочечистки.
Далі буряки потрібно відварити. Овочі я завжди варю у мультиварці, адже там вони готуються під щільно закритою кришкою, тому усі вітаміни та корисні мікроелементи не виварюються, до того ж, буряк не втрачає своїх смакових якостей, що буває, якщо просто варити у воді. Та якщо Ви звикли готувати класичним способом, скористайтеся ним.
У чашу мультиварки вливаємо 1,5 літра води та встановлюємо пароварку, куди я поклала буряк, нарізаний на великі шматки. Встановлюємо режим «Варка на пару» та час — 45 хвилин
Після закінчення часу відкриваємо кришку та перевіряємо (протикаємо ножем), чи буряк повністю зварився.
Тепер натираємо овочі на звичайній тертці з найменшими отворами.
Пропускаємо через прес два зубчики часничку та додаємо у натерту бурякову масу. Також кладемо півтори-дві столові ложки майонезу та морську сіль. Якщо немає морської, візьміть звичайну кухонну.
Ретельно все перемішуємо.
Перекладаємо буряково-часникову масу в салатницю, зверху посипаємо натертим на тертці сиром. Сиру я використала приблизно 50 грамів.
Ароматний та гарний салат з вареного буряка з часником і сиром – дуже корисна та смачна страва. Обов’язково спробуйте приготувати вітамінний салат на вечерю за моїм простим рецептом.