Серед улюблених страв нашої родини особливе місце займає корисний салат з селерою, особливо з її кореневої частини.
Корінь селери – продукт достатньо дорогий, через що я щиро заздрю дачникам, які самостійно вирощують цю культуру на своїх городах та мають змогу готувати корисні вітамінні страви з селери протягом всього року.
Інгредієнти: Зелена цибуля, Зелень кропу, Зелень петрушки, Куряча грудка, Майонез, Мариновані огірки, Селера, Сіль, Яйце
Для тих, хто не знайомий з цією рослиною, наступне фото демонструє вигляд кореневої частини.
Вага кореня селери коливається в діапазоні 200-1500 грамів.
Традиційно найбільшу користь має продукт у сирому вигляді, тому рекомендую готувати з кореня селери різноманітні вітамінні салати. Один з рецептів смачного селерового салату з додаванням курячого філе та маринованих огірочків пропоную до вашої уваги. Детальний опис кожного кроку приготування та покрокові фото страви допоможуть у приготуванні.
Тож, для салату нам знадобляться:
- 250 гр відварного курячого філе;
- 400 гр кореня селери;
- 250 гр маринованих огірків;
- 2 відварених курячих яйця;
- свіжа зелень цибулі, петрушка, кріп;
- майонез;
- щіпка солі.
Як ви могли помітити, кількість огірків та м’яса для салату береться однакова, а от селери потрібно трохи більше.
Зміст
Як приготувати салат із кореня селери з куркою, огірком, яйцями та майонезом
Корінь ретельно миємо за допомогою щітки. Якщо у вас великий корінь, відрізаємо потрібну кількість. В даному випадку мені знадобилася рівно половина. Очищуємо корінь, ретельно вирізаючи маленькі корінці. Далі натираємо корінь на тертці, в даному випадку ідеально підходить тертка для корейської моркви.
Мариновані огірочки нарізаємо тонкими, достатньо довгими смужками. Для цього кожен розрізаємо вздовж на чотири пластини та розрізаємо їх навпіл, після цього ріжемо смужками.
Курячу грудку відварюємо до готовності у злегка підсоленій воді та даємо м’ясу охолонути. Після цього подрібнюємо філе шматочками або просто розділяємо вручну на окремі волокна. Мені більш подобається перший варіант зі шматочками.
Відварені яйця також нарізаємо кубиками. Для зручності та швидкості приготування можна скористатися яйцерізкою.
Зелень цибулі, петрушку та кріп промиваємо водою та позбавляємося зайвої вологи. Порубану зелень додаємо в ємність з салатом.
Підготовлені компоненти солимо та заправляємо салат із селери майонезом.
Готову страву можна подавати до столу як у загальному салатнику, так і в порційному вигляді на окремих тарілках.
Вітамінний салат з селерою та зеленню, куркою, огірками та яйцями не лише корисний, а ще й дуже смачний! Просто пальчики оближеш! Тому раджу всім спробувати цю просту в приготуванні та смачну страву.
Салат з селерою – відео-рецепти
Окрім запропонованого, дізнайтесь як приготувати салат з курячої грудки з коренем селери і грибами.
Салат з ніжним курячим філе, зеленим яблуком і свіжим огірочком
Думаю, що і цей відео-рецепт буде вам корисний.